avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

asociatie proprietari

Buna seara,

1. As dori sa stiu daca contractul de comodat (intre proprietar imobil si o societate) trebuie aprobat si de presedintele asociatiei de locatari. Mi s-a spus ca nu. Astfel societatile care inchiriaza nu raspund de neplata intretinerii. In 2008 acest lucru exista, caci eu am avut un contract de comodat aprobat de asociatia de proprietari; s-a schimbat legea ?

2. Cand tabelele afisate cu plata intretinerii contin greseli de adunare pe orizontala sau verticala, ce se poate face ? Mai ales cand mi se raspunde ca nu asta conteaza, ci faptul ca bilantul este corect. Am dreptul sa verific si sa atentionez ? Nu este prima data. Asta am facut si a iesit scandal, cum ca ii acuz pe toti de "furt". Aceste tabele sunt intocmite de un administrator de 83 de ani.


3) Locuind la ultimul etaj, iarna am mereu probleme cu caldura, care nu ajunge pana la noi. Decat daca fac scandal. Ba ca nu se da temperatura normala (din economie), ba ca pompa nu este cea care isi "face datoria". Pot cere diminuarea platei caldurii ? Cei de la etajele inferioare zic ca mor de cald, iar noi de sus nu prea.

4) Care este procentul legal de calcul al Fondul de reparatii din valoarea intretinerii ? Acest fond este mereu folosit pentru plata intretinirii apart. unor persoane care nu platesc de 5 ani de zile. Executorul judecatoresc nu ne garanteaza ca va castiga actiunea de recuperare a banilor prin vanzarea apartamentelor, dar trebuie sa-i platim 25% din valoarea datoriilor chiar daca pierdem. Adica vor face tot posibilul sa nu castigam procesul ? Credeam ca rolul lor este de a ajuta asociatia de proprietari sa recupereze banii. Unde ne putem adresa pentru a gasi un executor judecatoresc corect. In curand vom avea decizia tribunalului privind neplata intretinerii de aproape 5 ani.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:46, 13 Noiembrie 2011
2) asociatiile de proprietari pot tine contabilitatea in partida simpla ( nu au nevoie de bilant) - la urmatoarea adunare generala propuneti schimbarea administratorului, nu conteaza varsta daca calculul este corect. Evident ca aveti voie doar sunt banii dumneavoastra.
3 Nu aveti repartitoare de costuri? nu puteti plati mai putin decat indica acestea. Puteti cere informatii de la furnizorul de agent termic pentru depistarea problemei
4) Nu exista un procent pentru calcularea fondului de reparatii raportat la cota de participare afisata pe listele de intertinere. In functie de necestatile blocului, se aproba prin bugetul de venituri si cheltuieli, suma necesara, care se repartizeaza pe apartamente. Este interzis prin Lege ca aceste fonduri sa fie folosite pentru plata restantelor la intertinere ( in acest sens se foloseste fondul de rulment)
Rugam respectati Regulamentul forumului si nu deschideti concomitent mai multe topicuri cu subiect identic
La acest subiect s-a raspuns in sectiunea Cazuri discutii supuse medierii comunitatii Avocatnet.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie proprietari cristel52 cristel52 Buna seara, 1. As dori sa stiu daca contractul de comodat (intre proprietar imobil si o societate) trebuie aprobat si de presedintele asociatiei de ... (vezi toată discuția)
Penalizari unlocatar unlocatar Cum se hotareste adoptarea unui sistem de panalizari ? Numai in adunarea generala sau si doar de comitet? Nr minim de zile este 30 de la data scadenta care ... (vezi toată discuția)
In care subsoluri de condominii sunt montate repartizoare de costuri?. johnpescar johnpescar conf.O.343/2010 :-in cazul in care din motive bine justificate operatorii economici care exploateaza repartitoarele de costuri nu finalizeaza inventarierea ... (vezi toată discuția)