avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Unde incepe si unde se termina abuzul Politiei?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Unde incepe si unde se termina abuzul Politiei?

Buna ziua, astazi ma aflam mai departe de casa, lucru incriminator ar spune unii, impreuna cu un amic in jurul orei 22:30 langa parcarea unui bloc, mai exact in fata unor magazine (inchise) din orasul Bucuresti asteptand un alt amic care a tot intarziat. Ne-am petrecut acolo aproximativ 15-20 de minute pana cand a aparut Politia ca in filme, culmea cand tocmai ne pregateam sa plecam (amicul asteptat nu a mai aparut)

Au intrat pe alee cu viteza, fara sirene sau girofar, au sarit din masini cu repeziciune, (bine ca eraqm o o platforma mai inalta ca poate ne faceau si placaj ca la rugby) si au inceput sa tipe la noi:

"Ce faceti ma aici? ce e cu voi? I-a scoate ce-ai in buzunare si pune aici"

Mentionez ca nu s-au prezentat insa nu doar aceasta dar au trecut direct la perchezitie in conditiile in care eram doar 2 oameni care mergeau pe strada pana in acest moment.

Au continuat sa ne vorbeasca urat, amenintator, sa tipe la noi, cu "Bah! ia fa asta." si sa ne tot repeada.

Apoi ne-au intrebat de unde suntem, ne-au cerut sa ne legitimam, si au inceput cu intrebari politienesti, (dupa perchezitie) ce cautati aici, ce faceti voi aici, ca cine e ala, ia suna-l pe prietenu tau sa coboare, ca dupa ce terminam treaba asta sa plecati de aici, n-aveti ce cauta aici etc...

Mai mult am primit si sfaturi vestimentare de la unul din politisti. Prietenul meu se pare ca era imbracat adecvat, dar nu era bine ca avea gluga pe cap la 0 grade. Iar eu se pare ca nu eram imbracat adecvat pentru ca mi-am permis sa imi iau geaca de iarnda, o pufoaica maricica cu o gluga imensa.

Tot isi motivau fapta ca cica in acea zona se spargeau multe masini noapte si ca a sunat cineva ca ne-a vazut acolo ca stateam langa parcare.

Ma rog un incident neplacut care s-a terminat cu bine.

Intrebarea mea este cum ar trebui sa ma comport in conformitate cu legea cand dau peste astfel de dependenti de adrenalina care au toate drepturile din lumea aceasta iar eu nu sunt decat un infractor pana nu imi dovedesc nevinovatia.

Ce intrebari are voie politistul sa imi puna la care eu sunt obligat sa ii raspund. Cum il pot atentiona cand isi depaseste atributiunile si incepe sa faca pe procurorul?
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 11:13, 14 Noiembrie 2011
Daca apreciati ca modul de interventie al politistilor au prejudiciat interesele dvs legitime,aveti dreptul sa sesizati oficial comportamentul acestora la esaloanele superioare
Constientizati ca si politistii care sunt permanent in contact cu persoane care incalca legea,incearca sa se impuna ca si autoritate,uneori confruntandu-se cu situatii care nu necesita exces de zel
Pe viitor pentru indepartarea de astfel de situatii,incercati sa nu va mai situati la ore inaintate in locatii cu infractionalitatea crescuta,astfel incat sa nu mai fie necesara interventia organelor de ordine pentru verificari
Interventia este una abuziva. Faceti plangere.
Din moment ce nici macar nu s-au legitimat e clar ca nu au respectat nici macar procedurile lor interne.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deranjarea linistii publice Eduardito Eduardito As dori sa stiu daca pot suna la urgente pentru a sesiza tulburarea linistii publice si daca cei reclamati vor afla datele mele de contact,am un vecin care ... (vezi toată discuția)
Acces proprietate politia locala Lulica Lulica Acces propietate politia locala Buna ziua. Am si eu urmatoarea problema: am mostenit de la tatal meu un imobil in incinta caruia multi ani a functionat un ... (vezi toată discuția)
Insigna si insemnele politiei mari-nari mari-nari va rog mult de tot sa ma ajutati si pe mine. nu stiu la ce forum sa-mi postez subiectul, asa ca m-am gandit ca aici ar fi potrivit. ma intereseaza sa stiu ... (vezi toată discuția)