avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... fondatori straini
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

fondatori straini

ce acte au nevoie sa aduca 2 cetateni UE fara drept de sedere in Ro pt a putea constitui o asociatie si sa-l imputerniceasca pe un alt membru tot cetatean UE (dar rezident in RO) sa semneze actele constitutive in locul lor?
pasaport, procura in mod sigur... Pentru procura este necesara apostilarea?
Italia (cazul meu) nu este inclusa pe lista statelor (de pe site ul Uniunii Notarilor) cu care Ro are semnate acorduri bilaterale care prevad scutirea de supralegalizare si orice alta formalitate inclusiv apostila ...deci procura trebuie apostilata?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:25, 30 Septembrie 2008
Procura notariala ... se poate incheia la Consulatul sau la Ambasada Romaniei in Italia.
Toate tipurile de procuri, inclusiv pentru pensii şi declaraţiile privind acordul parintilor de iesire din tara a minorilor (in două exemplare) pot fi autentificate la notari locali si apostilate la tribunalele italiene locale, in baza Conventiei de la Haga din 1961, cu privire la suprimarea cerintei supralegalizării actelor oficiale straine.
Aveti aici datele consulatului din Roma
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura specialã fãcutã în italia Geani_geani Geani_geani Sora mea este pemporar in Italia si am nevoie de o procura din partea ei pentru a o reprezenta la un proces. Este valabila procura facuta la un notar din ... (vezi toată discuția)
Apostila oana01 oana01 Buna ziua, Sora mea doreste sa vanda un apartament. Momentan ea se afla in Spania. Am fost la un notar si mi-a spus ca ea trebuie sa trimita o procura de ... (vezi toată discuția)
Procura facuta in strainatate la consulat sau la notar public? ghitzarushul ghitzarushul As dori sa stiu daca procura facuta la cosulatul Romaniei in Franta este echivalenta cu procura facuta la un notar public (in Franta). Banuiesc ca cea facuta ... (vezi toată discuția)