Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Pana la urma...chiar n-ar trebui sa existe o controversa asupra acestui aspect. Sunt in joc interese mult mai mari decat simple probleme de principiu. Este vorba despre un minor prejudiciat (sau, poftim, vatamat) prin uciderea parintilor; deci daca stai sa te gandesti ca exista o controversa (oare sa exercit actiunea civila, sau nu?...mai bine nu...) risti sa fii condamnat de CEDO...
Ca sporul de la concurs (in cazul judecarii separate) se bucura sau nu de autoritate de lucru judecat, ca la unitatea de infractiune unii sustin drept conditie unitatea de subiect pasiv si altii nu, ca ca unii pledeaza pentru concurs iar altii pt o singura infratiune (de ex, am intalnit la streteanu o chestie destul de socanta: un tip il gatuie pe altul; al doilea nu moare, insa faptuitorul crede ca a murit; pentru a-si ascunde omorul, arunca corpul in apa si victima moare, de fapt, inecata; S spune ca ar trebui sa se retina concurs intre tentativa de omor si ucidere din culpa...:O) nu au implicatii majore - cu exceptia unitatii de sub pasiv, care iar mi se pare o chestie dubioasa.
In schimb, daca nu s-ar exercita din oficiu actiunea civila...nu stiu...practic se lezeaza interesele minorului.
Cum o fi oare????
@isis: repet, n-am nici o treaba cu udroiu...doar cu grilele lui..(dupa exercitiul de imaginatie de la ex, sper sa sughita un an..e o treaba, sa te injure 1300 de insi ...)
mi-a placut treaba cu intentia indirecta. e incurajant sa vezi ca mai gandeste si alta lume la fel. am mai incercat sa lansez teoria...s-au uitat la mine ca la un extraterestru.
si eu cred ca trebuie schimbata practica in domeniul asta..e nevoie doar de un procuror cu cojones si un jude destupat la cap..oricum, circumstantele trebuie sa fie foarte clare si hotararea motivata beton, sa nu dam in extrema ailalta..
uite niste situatii in care cred ca ar merge: intri cu masina in zona pietonala, ca e o scurtatura..sau o iei pe trotuar, ca sa suntezi traficul. pe prima n-am vazut-o (inca). pe a doua, da.
sau, varianta cea mai la indemana, ca o am sub nas: strada mea. strada e un fel de-a zice, mai degraba o alee intre blocuri. nu exista trotuare, si nici spatiul fizic de a le amenaja. ca sa fie mai frumos, la un capat al strazii e o gradinita si pe la mijlocul ei o scoala. masini parcate pe stanga, pe dreapta, mai ramane sa fie supraetajate. got the picture? ei, nu e zi de la cel-de -sus in care sa nu vad cate un destept care merge pe-aci cu 60. viteza nu e mare, de acord. frumos e cand ai in fata o gasca de mucosi de-a treia...ce fac oamenii? nu dau in frana. claxoneaza...
m-am certat intr-o zi cu un idiot care era in spatele meu...mama-mama...cica de ce merg cu 20 la ora? i-am aratat copiii din fata...replica? claxoneaza-i, ca se dau la o parte...