avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... procedura legala de actionare in instanta
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

procedura legala de actionare in instanta

Buna ziua! As dori sa va cer sfatul intr-o problema care ma preocupa de ceva vreme.Care este procedura legala de actionare in instanta a proprietarilor rau platnici dintr-o asociatie de proprietari? Ce conditii sunt obligatorii?Am inteles de la cineva cu care am discutat ca acel proprietar rau platnic trebuie sa aiba 9 luni consecutive de neplata a intretinerii ca sa poata fi somat si actionat in instanta.Exista un minim al sumei restanta ptr care pot fi actionati?ne-am saturat sa ii tot tinem in spate pe restantieri si ei sa ne sfideze!
Cel mai recent răspuns: LocatarB , utilizator 21:01, 9 Decembrie 2008
Lg.230/2007 art.50 - (1) Asociatia de proprietari are dreptul de a actiona in justitie pe orice proprietar care se face vinovat de neplata cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari mai mult de 90 de zile de la termenul stabilit.

Lg.230/2007 art.49 - (2)Termenul de plata a cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari, afisate pe lista lunara de plata, este de maximum 20 de zile calendaristice.

Suma minima rezulta totalizand sumele datorate cu titlu de cota de contributie din cele trei liste de plata.

Se depune cerere de chemare in judecata, la care se anexeaza o copie a listelor lunare de plata a cotelor de contributie datorate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E normal sa ni se inchida apa? ma6num ma6num este normal ca pentru o persoana (apartament) sa fie taiata apa pe toata scara???? un singur rau platnic??? #-o (vezi toată discuția)
Nelamurire plata esalonare apa nova bsb1975 bsb1975 Buna ziua, Blocul in care locuiesc are o esalonare a restantelor la Apa Nova ce se intinde pe o perioada de 12 luni. Mai sunt de plata acum 5 si odata cu ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorii luis29 luis29 Buna ziua, Am si eu doua intrebari daca se poate sa-mi raspundeti: 1. as vrea sa stiu daca o persoana este datoare la asociatia de propietari iar asociatia ... (vezi toată discuția)