avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat pe o perioada de 90 de zile
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat pe o perioada de 90 de zile

Buna ziua. As dori un sfat. Am fost inregistrat de radar cu 122km/h pe DN1, in afara localitatii, dar pe o portiune de curba cu limitare de viteza de 60 km/h si separatoare de beton intre sensurile de mers. Am fost oprit si mi s-a intocmit proces verbal cu 9 puncte-amenda adica 603 lei ( am achitat jumatate in 48 ore) si mi-a fost suspendat permisul pt 90 zile. Mi-am motivat gestul prin faptul ca dupa iesirea din viraj am executat o depasire, existand 2 benzi pe sens, separate prin linie intrerupta, dupa care am revenit pe banda 1, reducand viteza. Argumentul meu, ca mi-ar fi inregistrat viteza de varf din timpul depasirii si nu viteza normala de deplasare, nu a tinut in fata agentului. Nu am mai insistat, am semnat procesul verbal, desi nu mi s-a prezentat nici o dovada, poza sau filmare, i-am crezut pe cuvant. Am asteptat sa primesc dovada prin posta, dar au trecut 14 zile si nu am primit nimic. Intreb: pot contesta in instanta masura suspendarii ?
Cel mai recent răspuns: giv , utilizator 20:40, 14 Noiembrie 2011
...nu este relevant...daca au filmarea asta este,daca nu o au norocul dumneavoastra,singura cale, contestatie,...in termen de 15 zile,...restul v-a indrumat colega de mai sus.Mult noroc!!!
Inteleg ca pot contesta (ca mai am o zi la dispozitie), dar practic nu prea am argumente sa contest suspendarea permisului. Mie mi se parea ca faptul ca mi-au masurat viteza de varf din momentul depasirii, manevra care nu era interzisa in acea zona, ca si faptul ca nu mi-au prezentat o proba materiala in acest sens ar fi motive suficiente ca sa contest masura suspendarii.
...motivele expuse nu sunt motive intemeiate ca sa stea la baza unei contestatii...dar cautati ceva in p.v.,daca are ceva gresit,data ,numele,ora,localitatea,orice!!!
Oricum nu am experienta in demersuri de nici un fel in instanta si cred ca mai intelept e sa dau un examen de legislatie pt reducerea suspendarii la 30 zile. :innocent:
1. Daca nu este trecut pe P.V. locatia exacta DN X +YYY metri si seria aparatului radar cu care ati fost inregistrat inseamna ca nu se poate individualiza locatia si aparatul de masura care a facut masuratoarea. Plasele fotografice nu vor fi admise. Nefiind amise se anuleaza de drept procesul verbal.
2. Daca nu este bifat pe P.V. in locasul special ce desemneaza retinerea permisului ci doar vi s-a retinut si nu s-a marcat corespunzator P.V. este nul.

www.avocatnet.ro/content/for...

Cautati pe net si vezti gasi si sentinte care afirma cele de mai sus. Sunt multe.

Marco7 a scris:
Mie mi se parea ca faptul ca mi-au masurat viteza de varf din momentul depasirii, manevra care nu era interzisa in acea zona, ca si faptul ca nu mi-au prezentat o proba materiala in acest sens ar fi motive suficiente ca sa contest masura suspendarii.

1. Este normal sa va masoare viteza de varf. Exista toleranta pe care o aveti la dispozitie Conform NML 021/05.
2. Viteza de varf in momentul depasirii trebuie sa respecte viteza maxima admisa pe sectorul de drum respectiv.
3. Proba materiala nu v-o prezinta. Este o masura abuziva instituia de reglementari interne ale M.A.I.
4. Nu ati fost sanctionat pentru depasire ci pentru viteza.
5. Precum v-am aratat anterior in mesajul postat aveti solutii pentru anularea P.V.

Sucess!
Ultima modificare: Marți, 15 Noiembrie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Suspendare drept de a conduce perioada 90 zile offsetman offsetman Buna ziua, Am si eu urmatoarea problema: in data de 1 martie 2016, am fost inregistrat cu aparatul radar cu o viteza ce depaseste 50 km/h pe acel sector ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis de conducere mihai_tra83 mihai_tra83 Buna ziua, Va solicit ajutorul deoarece am fost surprins de un aparat radar, in localitate, cu viteza de 104 km/h, mi-a fost suspendat permisul de conducere ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda si suspendare permis adytu99 adytu99 Duna ziua, Am si eu o problema cu politia rutiera Buzau. Saptamana trecuta o ruda de-a mea a fost surprinsa cu viteza de 121Km/h intr-o zona cu limita de ... (vezi toată discuția)