avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 188 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat pe o perioada de 90 de zile
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat pe o perioada de 90 de zile

Buna ziua. As dori un sfat. Am fost inregistrat de radar cu 122km/h pe DN1, in afara localitatii, dar pe o portiune de curba cu limitare de viteza de 60 km/h si separatoare de beton intre sensurile de mers. Am fost oprit si mi s-a intocmit proces verbal cu 9 puncte-amenda adica 603 lei ( am achitat jumatate in 48 ore) si mi-a fost suspendat permisul pt 90 zile. Mi-am motivat gestul prin faptul ca dupa iesirea din viraj am executat o depasire, existand 2 benzi pe sens, separate prin linie intrerupta, dupa care am revenit pe banda 1, reducand viteza. Argumentul meu, ca mi-ar fi inregistrat viteza de varf din timpul depasirii si nu viteza normala de deplasare, nu a tinut in fata agentului. Nu am mai insistat, am semnat procesul verbal, desi nu mi s-a prezentat nici o dovada, poza sau filmare, i-am crezut pe cuvant. Am asteptat sa primesc dovada prin posta, dar au trecut 14 zile si nu am primit nimic. Intreb: pot contesta in instanta masura suspendarii ?
Cel mai recent răspuns: giv , utilizator 20:40, 14 Noiembrie 2011
Da puteti face contestatie numai ca:
1.- au cam trecut cele 15 zile din cate am inteles in care puteati depune contestatia
2.-nu prea aveti ce contesta pt ca eu sunt convins ca exista proba video la dispozitia politiei si o vor prezenta in instanta
3.-este in avantajul dv sa mergeti la politie sa sustineti probaexaminarii cu 15 intrebaridin care sa raspundeti la 13 si vi se poate reduce suspendarea chiar pana la 3o de zile.
Da, asa cred si eu ca este cel mai corect si avantajos, sa dau testarea 13 din 15.Cu putina sansa voi avea permisul inainte de sarbatori. In PV nu am vazut nereguli, este trecut si km la care s-a produs contraventia si nr masinii pe care era montat radarul. Eu fac naveta de la 15km de Cluj si in 1noiembrie la noi se sarbatoreste Luminatia, asa ca eram mai grabit ca de obicei :"> .O contestatie ar amana numai sanctiunea asa ca nu cred ca merita timpul si umblatura. Va multumesc oricum pt sfaturi. Toate cele bune !
1. Proba video/foto este NULA in lipsa mentiunii seriei aparatului radar pe P.V.
2. Nu numarul masinii de politie trebuie trecut ci seria cinemometrului.
3. Nu va lasati asa usor si eu am avut in trecut o speta in care mi-a dat amenda radar Politia si toti aici mi-au dat sanse zero. M-au mai facut si in fel si chip ca nu sunt in stare sa controlez masina samd. Toti "specialistii" m-au persiflat si mi-au spus sa stau linistit si sa platesc. Spre surpriza unanima am castigat procesul.


O contestatie ar amana numai sanctiunea asa ca nu cred ca merita timpul si umblatura.

Este dreptul dumneavoastra. Faceti uz de el.
Ultima modificare: Marți, 15 Noiembrie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare drept de a conduce perioada 90 zile offsetman offsetman Buna ziua, Am si eu urmatoarea problema: in data de 1 martie 2016, am fost inregistrat cu aparatul radar cu o viteza ce depaseste 50 km/h pe acel sector ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis de conducere mihai_tra83 mihai_tra83 Buna ziua, Va solicit ajutorul deoarece am fost surprins de un aparat radar, in localitate, cu viteza de 104 km/h, mi-a fost suspendat permisul de conducere ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda si suspendare permis adytu99 adytu99 Duna ziua, Am si eu o problema cu politia rutiera Buzau. Saptamana trecuta o ruda de-a mea a fost surprinsa cu viteza de 121Km/h intr-o zona cu limita de ... (vezi toată discuția)