avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Somaj

Se acorda ajutor de somj daca CIM a fost incheia pe durata determinata?
Cel mai recent răspuns: NICULIN , utilizator 10:38, 20 Octombrie 2008
am urmatoarea situatie:la 01.09.2007 angajare perioada determinata pana la 30.08.2008. la 07.07.2008 intra in concediu de maternitate. nu beneficizaza de concediu pentru cresterea copilului. ca nu are lucrate 12 luni. poate cere somaj?
Am fost la ALOFM, si functionarul de acolo a spus ca pot sa iau somaj, chiar daca la telefon mi-a spus exact opusul.Cred ca cel mai este sa te duci la ALOFM, si acolo iti dau toate informatiile-despre stagiul de cotizare si in general despre cazul tau. Conditia este sa intalnesti pe un functionar care stie legislatie, ca altfel te baga in ceata.
NICULIN a scris:

am urmatoarea situatie:la 01.09.2007 angajare perioada determinata pana la 30.08.2008. la 07.07.2008 intra in concediu de maternitate. nu beneficizaza de concediu pentru cresterea copilului. ca nu are lucrate 12 luni. poate cere somaj?

Trebuie sa aveti un stagiu de cotizare de minimum 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii.
La stabilirea perioadei de 24 de luni, nu se iau in calcul perioada de suspendare a raporturilor de munca sau de serviciu, cu exceptia perioadei de incapacitate temporara de munca, daca aceasta nu depaseste 30 de zile.
situatia se prezinta astfel: are lucrat 9 luni lucrate si 3 luni in concediu de maternitate. lucrand in invatamant a primit si indemnizatia pentru concediul de odihna. (pentru 45 zile calendaristice).poate fi luat in calcul si aceste luni contributia de somaj fiind retinuta? pentru a se incadra in 12 luni pentru a obtine indemnizatia de somaj, tinand cont ca a avut contract de munca pe durata determinata 01.09.2007-30.08.2008 si a intrat in concediu de maternitate in data de 15.06.2008.?
Perioada determinata pentru care a fost incheiat contractul are durata de 1 an, prin urmare, beneficiati de somaj avandu-se in vedere prevederile Legii nr.76/2002 referitor la stagiu de cotizare.
Ultima modificare: Luni, 20 Octombrie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Beneficiez de somaj? deja_vu68 deja_vu68 sunt angajata pe peroada determinata pe 3 luni .beneficiez de somaj sau trebuie sa fie cartea de munca pe baza unui articol?? (vezi toată discuția)
Noua pe forum! icca50 icca50 Va salut pe toti membrii forumului!Sunt noua aici si vreau sa va expuns situatia mea in speranta ca ma veti ajuta! Am terminat facultatea anul trecut si am ... (vezi toată discuția)
Somaj crsr crsr buna ziua, sunt agent vanzari cu contract pe 3luni, acesta prelunginduse de 4 ori, totalizand 15 luni lucrate. de curand , am fost anuntat ca nu se mai ... (vezi toată discuția)