avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... termen de judecata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

termen de judecata

care sunt articolele care specifica durata unui proces penal Sunt procese pe rol si de 2-3 ani?
Cel mai recent răspuns: nikolos , utilizator 16:12, 15 Noiembrie 2011
Nu exista astfel de articole.
Da, sunt si procese de mai multi ani pe rol.
nikolos a scris:

care sunt articolele care specifica durata unui proces penal Sunt procese pe rol si de 2-3 ani?


Art.21 alin.3 din Constitutie prevede ca, partile au dreptul la un proces echitabil si la solutionarea cauzelor într-un termen rezonabil.

Art.6 par.1 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului : Orice persoana are dreptul la judecarea în mod echitabil, în mod public si într-un termen rezonabil a cauzei sale, de catre o instanta independenta si impartiala instituita de lege, care va hotarî fie asupra încalcarii drepturilor si obligatiilor sale cu caracter civil, fie asupra temeiniciei oricarei acuzatii în materie penala îndreptate împotriva sa.
de fapt care sunt cauzele ce duc la o durata asa de lunga a procesului? Daca in instanta ca inculpat imi recunosc vina si nu cer alte expertize se poate termina procesul mai repede in citeva luni?
Ultima modificare: Marți, 15 Noiembrie 2011
nikolos, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura cedo danamatea danamatea va rog sa-mi spuneti care sunt pasii de urmat pt a ataca o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila la cedo. mentionez ca este vorba despre un ... (vezi toată discuția)
Dosar penal italia stejarbranesti stejarbranesti Am un dosar penal in Italia cu un cetatean italian judecatorii se fac ca nu vad actele depuse la dosar in favoare mea avan:Ptajindul pe fata pe cetateanul ... (vezi toată discuția)
Cedo geo-vem geo-vem O proba ce nu intruneste cerintele legii si este luata in considerare de catre instanta fara a o verifica, cu efecte asupra rezultatului unui proces sau ... (vezi toată discuția)