avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Impartire caldura cu repartitoare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Impartire caldura cu repartitoare

Buna ziua,

Vin cu o rugaminte, tocmai am primit factura de la RADET cu incalzirea si habar nu am cum sa o calculez. La noi in bloc sunt repartitoare, pana acum am colaborat cu o firma care citea repartitoarele si impartea caldura pe apartament dar acum proprietarii au renuntat la serviciile lor (de cateva zile). In acest caz, noi, asociatia, trebuie sa calculam caldura in functie de indexul de pe repartitor. Cum se face calculul corect?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 18:09, 22 Noiembrie 2011
Multumesc elga, nu stiu ce au de gand astia dar eu clar nu vreau sa ma ajez cu fundu pe tepi. Mai bine sa accepte conditiile firmei respective sa se monteze repartitoare si pe tevi si sa mergem inainte cu ei daca nu le convine sa plateasca pe pausal ca eu clar nu am de gand sa stau cu batul in...si anume...
Un repartitor pe tevi costa cat unul pe un calorifer normal.

100ron a costat la noi si Inventarierea o faceti singuri si gata.
La noi a costat 100 lei si s-a pus un singur repartitor.
Fiind bloc nou si prin urmare toate tevile din polipropilena si izolate au spus ca procentul de parti comune va fi sub 3%.

Si cand te gandesti ca anul trecut au aplicat 30 % si 50 % .
Dezvoltatorul a platit mult pentru apartamentele nevandute.
Acum regreta profund ca nu a pus centrale individuale.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Noiembrie 2011
w_v_w_v, utilizator
Pe noi firma respectiva ne-a avertizat ca daca nu acceptam montarea de repartitoare pe tevile din casa si unul martor la subsol o sa platim anul asta parti comune 70%. Mi se pare hotie pe fata.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu inteleg ca treaba unui repartitor este sa masoare caldura in jurul lui. Dar sa instaleze un singur repartitor la subsol pentru toate spatiile comune...:-/
@piticot20
Repartitorul se pune numai pe coloana principala din subsol, nu pe tevile verticale din casa,
iar procentul de 70% este o fantezie menita sa va sperie.
Montarea unui repartitor in subsol va costa 100 lei.

@johnpescar
Repartitorul masoara caldura in corpul pe care este montat, nu in jurul acestuia.

Alte discuții în legătură

Nu vreau sa renunt la repartitoare costachedd costachedd Bloc 4 etaje, 2 scari, 18 apartamente/scara, apartamente cu 4 si 2 camere. Locatarii au hotarat sa renunte la repartitoare si au ales sistemul pausal . La ... (vezi toată discuția)
Calculul caldurii la comun carmen bodeanu carmen bodeanu La ce se refera cota de 10% din costurile de incalzire ale scarii de bloc,care urmeaza a fi platita de posesorii de centrale de apartament?;eu inteleg ca se ... (vezi toată discuția)
Debransare radet damxie damxie Buna ziua, as vrea sa va supun atentiei urmatoarea problema: am cumparat un apartament care are o centrala termica instalata, si care deocamdata functioneaza ... (vezi toată discuția)