avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... imprumut de la persoane fizice
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

imprumut de la persoane fizice


Buna ziua! Sa fiu mai explicit. Sotia mea a luat un imprumut de la o asa zisa colega suma de 7030 ron cu contract notarial .In contract este facut un grafic de rambursare . Nu a respectat graficul de rambursare dar a platit la data scadenta din grafic cate putin ,cate putin. Am primit nenumarate somatii scrise de un asa zis avocat care de fapt este jurist ,cerand bani si penalitati la ratelele din graficul de rambursare .Pe contract intradevar sunt trecute penalitati ,dar ....dupa cum cred ca stiti penalitatile sunt lovite de nulitate in acest contract de imprumut intr-e persoane fizice.Ok .I-am platit suma integral imprumutata 7030 fara penalitati si onorariul platit de ea juristului(stiu nici acest lucru nu este ok pentru ea si juristul care o mananca de bani aiurea ca asa zis mediator) cu 2 luni inainte de data scadenta finala trecuta in contract.Acum ma da in judecata pentru penalitati si cheltuielile facute de ea cu juristul. Pe 17.11.2011 sunt chemat tot cu o somatie dea ei in instanta daca nui avocat nu achit penalitatile si onorariul platit juristului ba chiar a mai pus ceva penalitati la acele penalitati .Ce am de facut acum ?Legal de la judecatorie nu am primit nimic.Ma cheama la conciliere Nici nu stiu ce sa fac caci nici nu vreau sa ajung la tribunal cu nebunii. Va rog sa-mi raspundeti cat mai urgent. Multumesc anticipat.Mai mentionez ca ea mi-a dat un termen ...sa zicem 22.4.2011 iar eu am achitat pe 20.4.2011 si pe 19.4.2011 a depus dosarul.OK astept raspuns

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/con...
Cel mai recent răspuns: Mihail Zaharia-Ciorcila , Notar 16:54, 15 Noiembrie 2011
penalitatile nu sunt lovite de nulitate intr-un contract de imprumut intre persoane fizice. ele nu se pot cumula cu dobanzile , dobanzi care la randul lor nu pot depasi 150% din dobanda afisata semestrial de bnr.
indicat era ca banii sa-i inapoiati in fata unui notar public si sa cereti din partea creditoarei o declaratie cum ca si-a primit banii si nu mai are nici un fel de alte pretentii.
daca penalitatile in cauza sunt absurde nu aveti de ce sa va temeti, mergeti la tribunal cu nebunii, si demonstrati judelui ca sunt nebuni.
ca mergeti la conciliere sau nu, sa nu semnati nici un inscris din care poate rezulta faptul ca recunoasteti penalitatile ca fiind valabile si vi le insusiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut de la persoana fizica mal mal am luat un imprumut de la o pers fizica cu contract la notar . am platit datoria iar acum ma da in judecata pentru penalitati.in contrat era specificat ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit de catre societate recuperari creante dfd dfd Buna ziua, in anul 2005 am contractat un credit pt care s-au platit 10 rate. nu am mai avut loc de munca si m-am imbolnavit si nu am mai putut plati. cei de la ... (vezi toată discuția)
Problema amalu amalu Ma scuzati ca va deranjez. Am urmatoarea problema : In 7.10.2010 am incheiat un contract de imprumut cu restituire in rate egale de 780 pe luna timp de noua ... (vezi toată discuția)