avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... AM PRIMIT O CITATIE IN CALITATE DE PERSOANA CERCETATA
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

AM PRIMIT O CITATIE IN CALITATE DE PERSOANA CERCETATA

Poate considerati ca nu e o problema fff serioasa, dar eu sun speriata.
am avut functia de asociat cu un procent de 5% intr-o societate. In momentu actual soc este in faliment. eu mi-am cesionat actiunile inainte de declansarea falimentului. Acum dupa 1 an am primit acasa o citatie in calitate de PERSOANA CERCETATA Nu stiu ce implica asta. Ar trebui sa apelez la un avocat? E grav?Mentionez faptul ca firma a ramas cu fff multe datorii. Eu nu am fost niciodata angajata in firma. Nici nu stiu prea multe . Am fost asoc doar ca sa poata fi administratorul angajat, deoarece exista legea ca nu poate fi asoc unic si angajat. Astept un raspuns, va rog pt ca vineri tb sa ma prezint la politie. Multumesc!!!!!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:42, 12 Ianuarie 2009
Nimic nu este mai aberant decat sa contesti necesitatea unui avocat atunci cand o persoana este cercetata penal
O declaratie data aiurea poate genera probleme foarte mari.Incepand de la autoinciminare si pana la folosirea declaratiei impotriva celui care din nestiinta a declarat.
Exista cazuri in care inculpatii afla de abia in recurs ca si-au recunoscut fapta intrucat nu cunosc legea penala chiar daca sunt recidivisti.

Ceausescu a vrut sa desfiinteze avocatii.Pot sa inteleg ca cei care considera ca avocatii nu au nicio importanta in cadrul societatii gandesc la fel.

Sfaturile date au caracter general si ar fi bine ca si cei care nu cunosc realitatile concrete ale profesiei si ceea ce se intampla in cadrul anchetelor penale sa se informeze si abia dupa aceea sa vorbeasca.
Chiar daca este gratis ceea ce sustinem noi aici, o facem pentru a face bine si nu pentru a face rau.
Cert este un lucru.Cei care cred ca o infractiune este o nimica toata, gresesc.Sau poate ca ei considera ca este firesc sa comiti infractiuni.Cine stie.

avocat Claudiu Lascoschi
Ok, perfect de acor cu dl. Lascoschi, dar ideea forum-ului este sa dam omului un sfat care sa-l ajute, nu sa-l indrumam imediat sa-si ia un avocat, pt ca asta cred ca stia deja. Clar, cand este vorba de un dosar penal da, evident ca un avocat este mai mult decat necesar. Dar doamna care a postat aici pur si simplu a fost chemata la politie pt verificari, fiind prima data cand se duce. Poate au chemat-o sa ceara unele detalii cu privire la fosta ei firma, poate a fost chemata DIN GRESEALA. Ce rost are sa-si ia un avocat in acest moment ?
Ce bine ar fi daca omul ar realiza ca trebuie sa isi ia avocat.
Din pacate, oamenii nu prea stiu ce drepturi au si mai ales daca stiu ca trebuie sa dea bani la avocat efectiv uita de dreptul de a-si angaja avocat.

Nu am vazut pana in prezent ca organele de politie sa faca greseli atunci cand cheama o persoana pentru audiere.

Parerea mea ( evident ca pot exista si alte pareri) este ca inca de la prima declaratie persoana chemata de organele de ancheta penala sa fie asitata de avocat.
Chiar si atunci cand nu exista riscul de a fi arestata imediat ci dupa pronuntarea hotararii de catre instanta pentru ca important este sa nu faca inchisoare si sa faca inchisoare dar mai tarziu ( dupa un an dau doi).

Am avut cazuri in care persoana pusa sub invinuire pentru talharie a fost pusa in libertate dupa 24 de ore de retinere.
Declaratia a contat atat de mult incat efectiv s-a renuntat la propunerea de arestare preventiva.E adevarat ca luarea declaratiei a durat 3 ore dar lucrurile s-au lamurit.A durat aproape doua ore se se scrie jumatate de pagina.
Ceilati doi invinuiti au ramas in stare de arest preventiv dupa ce s-a facut propunerea de arestare.

Un avocat niciodata nu strica sa fie prezent.Adica nu este contraindicat.
Insa, este forte grav pentru persoana atunci cand realizeaza ca avea nevoie de un avocat de incredere si primeste gratuit unul in care nu are incredere.E adevarat ca gratis...

avocat Claudiu Lascoschi

Deci ca sa concluzionam sa inteleaga si doamna ceva: mergeti la politie FARA AVOCAT, vedeti despre ce este vorba si daca vi se solicita sa dati o declarati refuzati si spuneti ca faceti asta doar in prezenta unui avocat. E bine ?
Ideea este buna si economica, numai ca la politie o sa-i spuna ca nu are nevoie de avocat.Ce este vinovata ca sa isi angajeze avocat ?

Daca nu intentioneaza sa o retina 24 de ore cred ca ideea ar fi buna pentru ca altfel anchetatorii se grabesc sa ajunga si la procuror in aceeasi.
Totusi nu cred ca ar fi vorba de un caz in care persoana sa fie retinuta in vederea unei propuneri de arestare preventiva.
O alta problema ar putea fi aceea ca organul de ancheta sa refuze sa ii dea vreo lamurire inainte de a da declaratia ( ma refer la cea de faptuitor).Adica sa mearga la politie si sa nu i se spuna absolut nimic decat dupa ce vine cu avocat.Procedural asa ar fi sa nu ii spuna nimic decat in momentul in care se incepe ancheta.

Daca e vorba de o plangere penala facuta aiurea de cineva, atunci politia ii va spune despre ce este vorba.Adica daca tot e ceva aiurea de ce sa nu fie de treaba.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Invitatie politie raglub raglub Ma intereseaza daca se poate transmite o invitatie speciala de catre politie prin telefon? (vezi toată discuția)
Citatie la politie in calitate de "faptuitor" Miyako Miyako Am primit o citatie sa ma prezint la politie. Pe foaia ce o am de la politist nu scrie pentru ce sunt chemat la sectie. Pe foaia ce o avea dansu am observat ca ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere cris_deo cris_deo Buna seara. Am facut o sesizare la politie pt un abuz de incredere , persoana pe care am reclamat-o a fost chemata la politie si si-a insusit fapta adica un ... (vezi toată discuția)