Buna!
In urma cu cateva zile mi s-a spus ca numai pot lucra aici, nu te mai vrem, semneaza-ti demisia, am refuzat, in schimb am primit altceva, deoarece nu aveau un motiv legal sa ma concedieze:
"Avand in vedere desfiintare postului pe care il ocupati, prin Decizia XX s-a hotarat sa se reduca postul dmv si cu regret va comunicam ca datorita procesului de reorganizare in cadrul societatii nu exista nici un post vacant pe care sa vi-l oferim. Conform art.73 alin 1 din Codul Muncii, beneficiate de un preaviz de 20 zile lucratoare incepand cu data de 30/09/2008, dupa care urmeaza sa inceteze contractul dmv. individual de munca, in baza art.65, alin.1 din Codul Muncii, urmand sa beneficiate de prevederile Legii nr.76/2002.
Cea ce nu corespunde realitatii, in departamentul meu-12 persoane, in ultimele doua luni au fost angajati 5 colegi noi. Ce pot face, cum pot dovedi, m-ai am problema si cu salariul care este altu decat pe cartea de munca. Ce sanse am?
Va multumesc!
Va multumesc pentru raspuns si explicatii!
Toti colegii mei sunt pe aceiasi pozitia cu mine, eu am experienta peste 10ani in domeniu, am lucrat in alt departament inainte, unde s-a facut si se fac angajari in continuu. Erau obligati sa-mi ofere loc de munca in departament in care am lucrat? Cum pot dovedii toate astea, daca ajung in instanta? Pot cere sitiuatia firmei, in cea ce privesc angajari, de la ANOFM? Nu vreau sa ma intorc acolo, dar vreau despagubiri. Nu pot accepta ca cineva te da afara dupa bunul lui plac!
Daca ajungeti in instanta se poate solicita societatii sa prezinte situatia intrarilor si iesirilor lunare din activitate ale angajatilor sau puteti incerca la ITM sa obtineti o astfel de situatie sau poate un coleg de la RU va fi amabil.
Va multumesc pentru raspuns! Astazi am aflat, de la contabilitate, ca imi lipsesc niste analize la angajare, si ca de fapt nici nu am un contract valabil incheiat! Cea ce este absurd! In perioada preavizului nu ma mai primesc la serviciu, fara sa mentioneze asa ceva in decizia de desfiintare postului. Pot sa am probleme din aceasta cauza, ca si in cazul lipsei acelor analize din dosar, avand in vedere ca lucrez la acea societate de 3 ani?
Nu am avut caz, dar v-au "lucrat" pe fata, fara scrupule.
Daca nu aveti analizele la dosar, e vina angajatorului, care trebuia sa aiba medic cu competente de medicina muncii angajat sau colaborare, care sa efectueze periodic analizele.Deci acest aspect nu le da castig de cauza.
Aveti dreptate, trebuia sa va ofere un alt loc de munca.
Cred ca aveti castig de cauza.
Ce scrie in decizie, de cand si pana cand sunteti in preaviz?
E o gluma? In ce sens (?!) nu aveti c.i.m. valabil incheiat? Angajatorul nu stia aceasta? Iar daca stia ca acest contr nu e valabil incheiat cum putea emite o decizie de concediere? Intrebari retorice...
E posibil sa fi lucrat "la negru", dar e putin probabil - in cazul ca ati semnat un c.i.m. la angajare si aveti un exemplar cu stampila de la ITM.