avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit scadenta inainte de termen
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit scadenta inainte de termen

In cazul unui credit de nevoi personale,fara ipoteca,fara codebitori etc.,in cazul in care debitorul isi achita la termen toate ratele,pot aparea situatii exceptionale (ex. risc de faliment al bancii etc.) in care banca sa solicite scadenta inainte de termen a creditului?
Exista o lege impotriva acestei actiuni? Sau totul depinde doar de prevederile din contractul de credit?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 22:41, 15 Noiembrie 2011
Declararea creditului scadent inainte de termen se face in conditiile si situatiile prevazute in contract. Aceasta are aspectul unei sanctiuni impotriva imprumutatului, atunci cand nu isi respecta obligatia de plata la termen a ratei. Prin urmare, banca, chiar aflata intr-o situatie exceptionala, asa cum este falimentul, nu poate solicita rambursarea integrala anticipata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doua credite ipotecare, acelasi creditor mariamihaelailie mariamihaelailie Buna seara, Am doua credite ipotecare la acelasi creditor. Am ales ca pentru unul sa nu imi mai platesc ratele. Poate creditorul, la declararea scadenta ... (vezi toată discuția)
Codebitor contract credit iuliap01 iuliap01 Buna ziua, In 2008 am semnat ca si codebitor la un contract de credit ioptecar de la [editat] Imprumutatul ar fi trebuit sa fie viitorul meu sot ... (vezi toată discuția)
Credit de nevoi cu ipoteca vianora vianora AM luat un credit de nevoi cu ipoteca .Ipoteca a fos pusa pe unul din apartamentele mamei mele( ea fiind garant) in caz de neplata creditului din moive de ... (vezi toată discuția)