avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Problema OMNIASIG accept plata
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Problema OMNIASIG accept plata

buna ziua!
in data de 28.09.2011 am fost implicat intr-un evenimet rutier prin Slobozia, unde in timp ce asteptam in coloana, fiind foarte aglomerat drumul, in spatele meu mai opreste un Logan, iar in spatele Loganului vine tare un Golf 3 care intra in acesta, aruncand Loganul in spatele masinii mele.Mentionez ca eu sunt din apropierea Ploiestiului.Am mers la politie unde s-a intocmit un procev-verbal in acest sens, omul a recunoscut ca a fost vinovat si ca nu a fost atent si mi-a dat asigurarea.Am mers la asigurator pt a se intocmi dosarul de dauna, iar pe data de 24.10.2011, am fost sunat de catre service-ul care se ocupa de reparatia masinii sa o duc la ei ca au sosit piesele necesare reparatiei.Vineri,respectiv pe 28.10.2011, am sunat la service sa vad care este stadiul reparatiei, acestia spunandu-mi ca masina este gata, dar asteapta acceptul de plata de la Bucuresti de la Omniasig.Au spus ca dureaza maxim 2 zile....am asteptat dupa care am sunat iar la service si au spus ca nu au dat acceptul de plata cei de la Omniasig si ca nu mai depinde de service acum.Am sunat si la Omniasig si ma tot amana de pe o zi pe alta spunand ca nu s-a intamplat nimic si ca sa revin a 2 a zi.si tot asa de aproape 3 saptamani...Cei de la service nu vor sa mi dea masina pana nu se face plata.Ce am de facut in cazul asta, fiindu-mi mai mult decat necesara masina sa merg la serviciu?Va multumesc!Stima!
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 21:09, 16 Noiembrie 2011
cea mai rapida varianta este sa achitati dvs catre service si apoi sa depuneti dovada la dosarul asiguratorului, urmind sa primiti dvs banii iar in caz de neplata a banilor, mergeti in instanta.
varianta cea mai grea este sa mergeti in instanta impotriva asiguratorului asta dupa ce in prealabil v-at asigurat ca dosarul a primit aprobarea de plata si ca nu exista alte vicii ale acestuia (in sensul lipsei documentelor, etc).
Fiecare societate de asigurari are o modalitate proprie de eliberare a acceptului de plata.
Eliberarea acceptului de plata este necesara si suficienta pentru ca obligatia dvs fata de service sa poata fi stinsa, urmand ca societatea de asigurari sa achite unitatii service contravaloarea reparatiei.

Cum in mod sigur nu aveti bani pentru achitarea integrala a reparatiei la unitatea service pararea mea acceptati eliberarea acceptului de plata.

pai eu accept eliberarea acceptului de plata...dar problema este la Omniasig...ca ei nu vor sa accepte, dar nu stiu care este motivul...pt ca am sunat la ei si am intrebat daca sunt probleme si au zis ca nu...
butucaru a scris:
i

pararea mea acceptati eliberarea acceptului de plata.

N-am reusit sa inteleg acest sfat!!
Ce sa accepte userul daca asiguratorul nu vrea sa dea acceptul?A refuzat dansul cumva eliberarea acceptului de catre asigurator ?????
Intrebarea este daca userul a depus cererea de despagubire pentru suma ce reprezinta reparatia(deviz +factura).In caz contrar, poate astepta mult si bine....!

Ultima modificare: Miercuri, 16 Noiembrie 2011
nucu$, utilizator
mihay_ilie a scris:

pai eu accept eliberarea acceptului de plata...dar problema este la Omniasig...ca ei nu vor sa accepte, dar nu stiu care este motivul...pt ca am sunat la ei si am intrebat daca sunt probleme si au zis ca nu...

Solicitati service-ului factura/suma de plata, completati o cerere de despagubire in contul reparatorului (formularul este disponibil pe net), depuneti cererea solicitand dovada de primire sau nr. inregistrare pe copie si in maxim 10 zile asiguratoul este obligat sa plateasca reparatia.

Alte discuții în legătură

Accept intrare in reparatie - omniasig ro_mircea ro_mircea Buna ziua, Va prezint cazul meu in speranta unor sfaturi pentru a sti ce cale sa urmez. Pe data de 15.11.2009 mi-am lovit masina in urma unei derapari pe ... (vezi toată discuția)
Refuz plata dauna rca culita culita Am un dosar la Ominasig, prin care conform constatarii politiei si declaratiei vinovatului, asiguratorul Omniasig trebuie sa imi deconteze reparatia masinii ... (vezi toată discuția)
Daune totale in strainatate - casco full jobrasov jobrasov Buna ziua, In urma cu o saptamana am avut un accident pe teritoriul Germaniei in urma caruia se pare ca masina are daune totale. Am full Casco. Nu a fost ... (vezi toată discuția)