avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Problema OMNIASIG accept plata
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Problema OMNIASIG accept plata

buna ziua!
in data de 28.09.2011 am fost implicat intr-un evenimet rutier prin Slobozia, unde in timp ce asteptam in coloana, fiind foarte aglomerat drumul, in spatele meu mai opreste un Logan, iar in spatele Loganului vine tare un Golf 3 care intra in acesta, aruncand Loganul in spatele masinii mele.Mentionez ca eu sunt din apropierea Ploiestiului.Am mers la politie unde s-a intocmit un procev-verbal in acest sens, omul a recunoscut ca a fost vinovat si ca nu a fost atent si mi-a dat asigurarea.Am mers la asigurator pt a se intocmi dosarul de dauna, iar pe data de 24.10.2011, am fost sunat de catre service-ul care se ocupa de reparatia masinii sa o duc la ei ca au sosit piesele necesare reparatiei.Vineri,respectiv pe 28.10.2011, am sunat la service sa vad care este stadiul reparatiei, acestia spunandu-mi ca masina este gata, dar asteapta acceptul de plata de la Bucuresti de la Omniasig.Au spus ca dureaza maxim 2 zile....am asteptat dupa care am sunat iar la service si au spus ca nu au dat acceptul de plata cei de la Omniasig si ca nu mai depinde de service acum.Am sunat si la Omniasig si ma tot amana de pe o zi pe alta spunand ca nu s-a intamplat nimic si ca sa revin a 2 a zi.si tot asa de aproape 3 saptamani...Cei de la service nu vor sa mi dea masina pana nu se face plata.Ce am de facut in cazul asta, fiindu-mi mai mult decat necesara masina sa merg la serviciu?Va multumesc!Stima!
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 21:09, 16 Noiembrie 2011
~ Conținut șters la cerere ~
Mariustick a scris:

1.Discutati personal cu inspectorul de dauna.
2.Daca nu o rezolvati in timp utill sesizati CSA in legatura cu cazul dvs.


1.Asta si doresc inspectorii de dauna (discutii interminabile);)
2.Din pacate CSA este o "autoritate" fara pic de autoritate privind impunerea respectarii regulamentelor/normelor din asigurari.Rezultatul va fi (dupa o perioada de timp) un raspuns motivat primit de la asigurator :rtfm:

~ Conținut șters la cerere ~
am vorbit azi la telefon cu o persoana de la Omniasig Ploiesti si mi-au zis ca o sa primesc o instiintare acasa...am intrebat de ce si mi-a zis ca este ceve in neregula...mi-a lasat de inteles ca ei cred ca nu asa s-a petrecut accidentul...in cazul in care refuza sa dea acceptul de plata ce pot sa fac?va multumesc din suflet pentru sfaturi
Ultimul document care se depune la dosarul de dauna este cererea de despagubire. Daca ati depus-o la dosar atunci in maxim 10 zile trebuie sa se vireze banii la service. Daca nu se vireaza atunci se poate face reclamatie la CSA, chemarea la conciliere a asiguratorului si apoi instanta. Dar intre timp reparatorul nu are voie sa va sechestreze masina in service.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accept intrare in reparatie - omniasig ro_mircea ro_mircea Buna ziua, Va prezint cazul meu in speranta unor sfaturi pentru a sti ce cale sa urmez. Pe data de 15.11.2009 mi-am lovit masina in urma unei derapari pe ... (vezi toată discuția)
Refuz plata dauna rca culita culita Am un dosar la Ominasig, prin care conform constatarii politiei si declaratiei vinovatului, asiguratorul Omniasig trebuie sa imi deconteze reparatia masinii ... (vezi toată discuția)
Daune totale in strainatate - casco full jobrasov jobrasov Buna ziua, In urma cu o saptamana am avut un accident pe teritoriul Germaniei in urma caruia se pare ca masina are daune totale. Am full Casco. Nu a fost ... (vezi toată discuția)