avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1579 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general CONTRACT FURNIZARE DE BUNURI
Discuție deschisă în Contabilitate în general

CONTRACT FURNIZARE DE BUNURI

Revin cu precizari la problema pusa de mine. Contabila mea sustine ca daca trei furnizori se asocieaza sa imi livreze acelasi tip de bunuri acest lucru este definit in Codul fiscal ca asociere in participatiune si se stabileste tot in cod ca cei trei trebuie sa-si aleaga un lider de asociere care imi va factura in nume propriu bunurile in totalitate. Am explicat aceasta viitorilor mei furnizori si nu au fost de acord cu acest lucru sustinand in continuare sa semneze toti trei contractul si sa imi factureze fiecare dintre ei produsele pe care le livreaza. Deci sa am facturi de la toti trei. Cum e corect sa procedez: sa inchei contract cu toti trei si fiecare sa-mi factureze cea ce imi livreaza sau trebuie sa-si aleaga un lider de asociere conform codului fiscal si sa imi factureze doar liderul produsele si ei sa-si regleze socotelile intre ei.
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 15:51, 16 Noiembrie 2011
cel mai bine este sa factureze toti 3 separat. asocierea in participatie complica lucrurile iar in cazul dvs, in masura in care fiecare isi poate indeplini obligatiile independent de ceilalti, nu este necesara o asemenea operatiune juridica. In plus, asocierea in participatie se face exclusiv intre furnizori fara ca dvs sa fiti implicat deci nu aveti nici un drept legal sa le impuneti forma de asocierea sau de livrare, este strict la latitudinea lor.
In plus, un contract semnat de 4 parti (3 furnizori si dvs) nu il transforma in asociere in participatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asocierea in participatiune ibanica ibanica Sunt asociat vizibil (principal) in cadrul unei asocieri in participatiune cu un cetatean strain care figureaza ca asociat secundar. In tara respectivului, ... (vezi toată discuția)
Speta asociere in participatiune cesiune parti sociale masterperformance masterperformance Buna seara, Am urmatoarea speta: 2 societati comerciale au incheiat un contract standard de asociere in participatiune. Datorita faptului ca beneficiile ... (vezi toată discuția)
Fiscalitate reghine reghine stimati colegi, am o problema care ma pune in mare incurcatura. suntem doua cabinete de avocat asociate. in urma unui control fiscal inspectorii au acreditat ... (vezi toată discuția)