avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Problema cu serviciu consular - intarziere transcriere ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Problema cu serviciu consular - intarziere transcriere certificat nastere

Buna ziua;
sunt un strain casatorit cu o romanca si locuim in tara de unde sunt.
La nastere de copilul,am fost la consulat si am depus actele lui pt inscrierea de act de nastere roman.
consulu mi a zis ca o sa fie eliberat in 2 saptamani.pana acum au trecut 8 luni si nimic.
sotia mea vrea sa viziteaza romania cu copilul nostru doar si nu poate pentru ca fiul nostru nu a luat inca cetetenia.si consulu nu mai vrea sa raspunde la tel.
vrem sa facem plangerea sau sa dam la judecat pe sectia consulara aici.
cum facem?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 16:08, 20 Noiembrie 2011
Inainte cred ca ar trebui sa sesizati Ministerul Afacerilor Externe, nu mi se pare posibil ca acel consul sa nu mai raspunda la telefon. Poate nu mai este in functie.

Ministerul Afacerilor Externe
Adresa: Aleea Alexandru nr. 31, Sector 1, Bucureşti, cod 011822
Telefon: (40 21) 319.21.08 sau 319.21.25
Fax: (40 21) 319.68.62
E-mail: opinia_ta@mae.ro

Ministrul Afacerilor Externe
E-mail: ministru@mae.ro

Biroul Relaţii cu Publicul
Telefon: (40 21) 319.21.08 sau 319.21.25 / Interior 1352
Fax: (40 21) 319.68.50
E-mail: relatii_cu_publicul@mae.ro
Buna ziua,
Acest consul mai este in functie pentru ca ieri am sunat si a raspuns.
Si mi a zis dupa ce l am intrebat daca actele lui fiul meu sunt gata sau nu:
ca nu mai vrea sa auda nimic despre asta,ca el vine la 8 dimineatza si pleaca la 18.si ca este multa munca si efectif putin .si sa nu l mai sun ,ma suna el cand este gata.
-in primul rand ,vreau sa stiu daca este un sistem de calitate care trebuie sa fie respectat,adica de exemplu pt viza tip A trebuie 15 zile ca sa fie gata?
-Al doila rand,daca este normal ca un consul sa vorbeasca asa ?daca exista inregistrare de toate telefoane la ambasade?
Cred ca un telefon dat la unul dintre numerele de pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe v-ar ajuta mai mult decat o putem face noi aici. Oricat de mult ar fi de lucru, 8 luni este exagerat de mult pentru transcrierea unui certificat de nastere.

Nu cred ca telefonul dvs. a fost inregistrat, pentru ca ar fi trebuit inainte de a incepe convorbirea propriu-zisa sa fiti avertizat asupra acestui lucru.

Incercati si o reclamatie trimisa atat pe adresa de mail a ministrului cat si pe adresa de mail de la Relatii cu clientii, in care sa descrieti amanuntit ceea ce vi se intampla.
Va multumesc mult
Am auzit de 6 luni pt. o inscriere... Cine stie poate sunt foarte ocupati si de aceea se prelungesc termenele. Restructurari de personal s-au facut, cu noua lege a cetateniei foarte multi moldoveni au obtinut cetatenie romana, cetateni care la randul lor prefera sa-si rezolve problemele tot la Ambasada/Consulat.
Dar totusi ar fi trebuit sa vi se spuna care este stadiul dosarului... Transmiteti-le ca daca nu s-a obtinut inscrierea actului acolo, doriti sa imputerniciti pe cineva in tara ca sa va reprezinte la evidenta persoanelor de la locul de domiciliu al sotiei pt. a face transcrierea actului. Poate asa primiti un raspuns.
Copilul dvs. nu poate calatori cu mama pe baza documentelor emise de tara dvs? Copilul are cetatenie romana prin nastere, mama fiind romanca, dar cred ca are si cetatenia dvs. Interesati-va putin si care sunt posibilitatile de a trece cu copilul peste granita in situatia aceasta.

Alte discuții în legătură

Eliberare pasaport / retinerea cartii de identitate la consulat Arianrod Arianrod Buna ziua, Am o nelamurire legata de procedura de eliberarea a pasaportului pentru cetateni romani cu domiciliul in strainatate. Astazi am fost la ... (vezi toată discuția)