avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Problema cu serviciu consular - intarziere transcriere ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Problema cu serviciu consular - intarziere transcriere certificat nastere

Buna ziua;
sunt un strain casatorit cu o romanca si locuim in tara de unde sunt.
La nastere de copilul,am fost la consulat si am depus actele lui pt inscrierea de act de nastere roman.
consulu mi a zis ca o sa fie eliberat in 2 saptamani.pana acum au trecut 8 luni si nimic.
sotia mea vrea sa viziteaza romania cu copilul nostru doar si nu poate pentru ca fiul nostru nu a luat inca cetetenia.si consulu nu mai vrea sa raspunde la tel.
vrem sa facem plangerea sau sa dam la judecat pe sectia consulara aici.
cum facem?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 16:08, 20 Noiembrie 2011
Termenul legal este de 60 de zile, deci faceti o cerere in scris la care sunt obligati sa va raspunda. Nu puteti depune actele si in tara pentru ca trebuie sa dati o declaratie din care sa rezulte ca nu ati mai solicitat acest lucru si ar fii o declaratie falsa care se pedepseste. Poate ca aveti ceva acte lipsa la dosar, trebuie sa vi se dea o explicatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintregirea familiei dintre un cetatean roman si o cetateana din bolivia( in bolivia nu este ambasada sau consulat roman) catalin_gegea catalin_gegea Sunt cetatean roman cu rezidenta in bolivia si sunt casatorit cu o cetateana din Bolivia(casatoria legala a avut loc in spania in anul 2008).Avem 2 copii un ... (vezi toată discuția)
Renuntare la cetatenie Ibolya13 Ibolya13 Buna ziua, sotul meu este plecat din ro de mai bine de 30 de ani, iar la plecare trebuia sa renunte la cetatenie. Dupa care s-a casatorit , avand si doi copii ... (vezi toată discuția)