avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... lichidare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

lichidare

buna ziua,
am fost concediat pe motiv de restructurare. intrebarea mea este: cand trebuie sa primesc lista de lichidare? intreb pt ca, desi a trecut o saptamana de la semnarea preavizului, nu am primit nimic. cand am intrebat cum vom inchide relatia de munca si cand voi sti ce trebuie sa predau am primit un raspuns evaziv, gen "vedem noi", " dupa ce faci aia vorbim", samd. exista vreo prevedere legala care sa regementeze situatiile de genul asta?
Cel mai recent răspuns: cristian niculae , utilizator 10:36, 2 Octombrie 2008
In momentul in care o persoana isi inceteaza activitatea, patronul este obligat sa-i inapoieze documentul completat la zi si nu are nici un drept sa refuze sa elibereze acest act. In cazul unui refuz, se poate sesiza in scris aceasta situatie Inspectoratului Teritorial de Munca sau instantei judecatoresti competente din zona in care angajatorul isi are sediul.

Lichidarea o puteti primi ori la incetarea activitatii , ori la data cand se iau salariile la societarea respectiva.
Multumesc. Ma refer insa la lista de lucruri pe care trebuie sa le inapoiez societatii, daca am sau nu datorii de orice fel catre societatee, etc.
Pana la incetarea activitatii se pot preda pe baza de proces-verbal bunurile pe care le-ati avut in folosinta.
Odata cu incetarea activitatii vi se va inmana si nota de lichidare in care se va specifica daca aveti sau nu datorii.
Puteti sa va interesati la serviciul financiar - contabil al societatii daca aveti sau nu datorii.
Fisa de lichidare se completeaza in ultima zi a angajatului, se preda pe proces verbal orice obiect pe care angajatul l-a avut in folosinta, apoi fisa de lichidare si procesul verbal (daca este cazul) se semneaza de superiorul ierarhic. Dupa aceasta actele merg la directorul economic pentru a fi semnate, se da un numar de inregistrare si un exemplar se inmaneaza salariatului.
Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara proces verbal predare primire Monica H. Monica H. Am urmatoarea speta: O salariata si-a dat demisia , a efectuat preavizul insa nu a intocmit efectiv un proces verbal de predare-primire. Mentionez ca nu a ... (vezi toată discuția)
Predarea actelor pe baza de proces-verbal de predare-primire leta_nico leta_nico La data de 29 iunie mi-am incetat activitatea la o societate unde am avut functia de contabil. Cand m-am angajat nu am primit nimic pe proces verbal. Cand am ... (vezi toată discuția)
Solicitare carnet de munca impact impact Buna seara , Am si eu o intrebare . Am fost angajata unei institutii pana in data de 2 mai 2009 , cand societatea a efectuat desfacerea contractului ... (vezi toată discuția)