avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2066 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Inregistrare ca PFI
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Inregistrare ca PFI

Buna ziua,

Sunt medic veterinar si cercetator. As dori sa devin independent pentru a presta servicii de consultanta si profesionale. Pot sa ma inregistrez ca persoana fizica independenta pentru obtinere de CIF/CUI? Deoarece suntem profesie reglementata prin lege speciala nu ma pot inregistra ca PFA.
Pe de alta parte, nu am cabinet veterinar, doresc sa devin doar prestator de servicii - persoana independenta. Cum se poate rezolva, unde ma pot adresa pentru autorizare/inregistare si de ce documenteam nevoie (Sunt din Bucuresti)?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: raduiulian , utilizator 14:53, 17 Noiembrie 2011
Profesia de medic veterinar se poate exercita conform legilor speciale astfel cum spune statul profesiei
Art. 24. -
(1) In exercitarea profesiei, medicul veterinar cu drept de libera practica se organizeaza si functioneaza in cadrul:
a) cabinetului medical veterinar, in una dintre urmatoarele forme:
1. cabinet medical veterinar;
2. cabinet medical veterinar asociat;
b) societatilor comerciale avand ca obiect principal de activitate activitatile veterinare.
(2) In formele de organizare a profesiei prevazute la alin. (1) isi exercita profesia medicii veterinari titulari sau asociati care pot avea ca salariati ori colaboratori medici veterinari sau orice alta categorie de personal.
Art. 25. -
(1) Cabinetul medical veterinar este unitatea fara personalitate juridica furnizoare de servicii medicale veterinare, inregistrata in Registrul unic al cabinetelor medicale veterinare cu sau fara personalitate juridica al Colegiului Medicilor Veterinari.
(2) In cabinetul medical veterinar individual isi exercita profesia medicul veterinar titular care poate avea ca salariati sau colaboratori medici veterinari sau orice alta categorie de personal.
(3) Cabinetele individuale se pot asocia, formand cabinete medicale veterinare asociate, in scopul exercitarii in comun a activitatii si al asigurarii accesului permanent al clientilor la servicii medicale veterinare complete. Medicii veterinari titulari ai cabinetelor asociate isi pastreaza drepturile si responsabilitatile individuale prevazute de lege.
(4) Cabinetele medicale veterinare asociate pot avea patrimoniu comun.
Art. 26. - Medicul veterinar poate schimba oricand forma de organizare a profesiei, cu instiintarea autoritatii care a aprobat infiintarea si inregistrarea cabinetului medical veterinar.
Art. 27. - Unitatile medicale veterinare cu personalitate juridica ce se infiinteaza potrivit Legii nr. 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, vor functiona cu indeplinirea urmatoarelor conditii:
a) au ca obiect de activitate principal activitatile veterinare;
b) sunt inregistrate in Registrul unic al cabinetelor medicale veterinare cu sau fara personalitate juridica.

Daca nu doriti sa va deschideti un cabinet atunci puteti incheia un contract de colaborator avand in vedere ca profesia face parte dintre profesiile liberale. Nu veti putea sa va autorizati ca PFA, colaborator veti lucra in baza autorizatiei de libera practica.
Studiati Statul medicilor veterinari publicat in M. Of. nr. 147 din 01.03.2011
Va multumesc foarte mult !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl si/sau cabinet medical individual oms oms Buna ziua. Numele meu este Marius, sunt medic veterinar, nou pe acest forum si sunt in urmatoarea situatie: sunt asociat unic la un SRL cu cod CAEN 7500 ... (vezi toată discuția)
Inregistrare profesie liberala? sovid sovid Buna ziua, Zilele trecute puneam o intrebare in legatura cu sediul pfa. Acum insa cautand pe net mai multe informatii aflu ca profesiile liberale(sunt ... (vezi toată discuția)
Schimbare personalitate juridica marian_ marian_ va rog sa ma ajutati cu un raspuns : sunt medic veterinar : vreau sa preiau un contract de concesiune : pe care un medic l-a avut,el fiind organizat ca si ... (vezi toată discuția)