avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... imputernicire PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

imputernicire PFA

Buna ziua, detin un pfa pe numele meu in domeniul viticol dar nu ma ocup eu efectiv de el ci tatal meu si de curand mi-a cerut sa-i fac o imputernicire prin care il deleg sa aiba grija de tot ceea ce inseamna pfa. Sa vanda vinul, strugurii, via si in caz de controale sa aiba un act la mana.
Va intreb cum ar trebui sa sune aceasta imputernicire astfel incat sa faca toate lucrurile sa mearga ok cu acest pfa, dar intr-un fel sa-l limitez si sa nu ii permit sa faca stiu eu ce smecherii pe pfa-ul meu avand in vedere ca nu ma ocup si nu prea cunosc ce face si nu as vrea sa ma trezesc peste cativa ani ca a facut mai stiu eu ce credit sau ce datorii a creat. Maine as vrea sa ma duc la notar dar nu stiu exact cum sa ma exprim si mai ales ce acte imi trebuiesc pentru a intocmi aceasta procura. Mentionez ca toate actele pfa-ului sunt la el si sa stiu ce imi este necesar pentru a-mi transmite.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: olden , utilizator 22:08, 8 Iulie 2013
andymaurul a scris:


Dupa ultimele reglementari in materie,PFA are voie sa angajeze salariati.

Imi puteti spune care este prevederea legala prin care s-a facut modificarea respectiva?
A fost aprobată Ordonanţa de Urgenţă nr. 46/2011, care modifică si completează Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale.

Conform Ordonanţei de Urgenţă nr. 46/2011̆, începând cu data intrării sale în vigoare, 19 mai 2011, PFA-urile pot angaja terţe persoane cu contract individual de muncă.

Vă amintim că, înainte de intrarea în vigoare a acestei ordonanţe de urgenţă, PFA-urile nu puteau angaja terţe persoane pentru desfăşurarea activităţii pentru care au fost autorizate.
Ultima modificare: Joi, 17 Noiembrie 2011
andymaurul, utilizator
multumesc pentru informatie, chiar nu am stiut , mi se pare o tampenie, dar este o tampenie legala..........
deci am voie sa fac imputernicire pe pfa tatalui meu sa se ocupe de acesta sau trebuie sa-l angajez ca sa il deleg sa faca asta?:)
Parerea mea este ca nu puteti delega indeplinirea atributiilor pentru care ati fost autorizata ca persoana fizica

Alte discuții în legătură

Imputernicire/ delegatie consilier juridic DobrinoiuAndreea DobrinoiuAndreea Poate un consilier juridic, inscris in tablou, sa faca o imputernicire pentru o persoana fizica, pentru a o reprezenta la eliberarea unui certificat de ... (vezi toată discuția)
Posibila infractiune administrare imobil conjoint conjoint Asociatia de proprietari angajeaza la inceputul anului cu cim o persoana PFA in functia de administrator.Ulteror se constata ca persoana care exercita aceasta ... (vezi toată discuția)