Buna ziua, detin un pfa pe numele meu in domeniul viticol dar nu ma ocup eu efectiv de el ci tatal meu si de curand mi-a cerut sa-i fac o imputernicire prin care il deleg sa aiba grija de tot ceea ce inseamna pfa. Sa vanda vinul, strugurii, via si in caz de controale sa aiba un act la mana.
Va intreb cum ar trebui sa sune aceasta imputernicire astfel incat sa faca toate lucrurile sa mearga ok cu acest pfa, dar intr-un fel sa-l limitez si sa nu ii permit sa faca stiu eu ce smecherii pe pfa-ul meu avand in vedere ca nu ma ocup si nu prea cunosc ce face si nu as vrea sa ma trezesc peste cativa ani ca a facut mai stiu eu ce credit sau ce datorii a creat. Maine as vrea sa ma duc la notar dar nu stiu exact cum sa ma exprim si mai ales ce acte imi trebuiesc pentru a intocmi aceasta procura. Mentionez ca toate actele pfa-ului sunt la el si sa stiu ce imi este necesar pentru a-mi transmite.
Sunt si eu in aceeasi situatie, sunt din Timisoara iar sediul pfa-ului este la Deva si doresc sa-mi imputernicesc tatal pentru a duce toate actele, formularele si sa plateasca taxele in locul meu.
Problema este ca nu pot ajunge in Deva sa fac imputernicirea, din cate am citit in acest topic nu este neaparat necesar si ca o pot face doar in prezenta mea in Timisoara, va rog frumos sa-mi confirmati daca am inteles bine.
Si daca se poate as vrea sa stiu care ar fi pasii mai exact inainte si dupa demersul la notar.
Ce solicit notarului si odata facuta imputernicirea ce fac cu ea, daca o depun undeva, daca o trimit tatalui meu, etc.
Va rog sa ma scuzati daca sunt niste intrebari banale dar sunt la inceput si nu am prea multa experienta in asa ceva.
Va multumesc anticipat si astept un raspuns cat mai complet si util.
Notarul va va ajuta dupa ce ii spuneti ce doriti exact.
In principiu, trebuie sa va imputerniciti tatal sa duca actele, formularele (pentru plata nu e neaparata nevoie de imputernicire - daca se face prin trezorerie - dar nu e gresit sa scrieti si despre acest aspect in procura)
Aveti nevoie de datele de identificare ale tatalui - o copie dupa C.I. v-ar ajuta.
Imputernicirea o puteti face la un notar din Timisoara si apoi o trimiteti tatalui. As zice sa cereti mai multe exemplare pentru ca e posibil ca unii sa opreasca procura in original. E inregistrata la notar, nu mai e necesar sa o inregisrati "in alte parti"
(ati inteles corect) :)
dar atentie il imputerniciti prin procura speciala sa semneze in numele dvs. acte juridice dar sa faca plati, depuneri, adica servicii necesita contract de munca/colaborare autorizata ca orice PRESTATIE .
intrebati si la ITM sa nu aveti probleme, au fost cazuri ca numai au ridicat o naveta cand descarca marfa si au luat amenda pentru munca la NEGRU, neexistand nici un alt contract care sa justifice prestarea.