avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice schimbare procedura achizitiii
Discuție deschisă în Achiziţii publice

schimbare procedura achizitiii

Buna ziua !
daca in cursul anului am achizitionat anvelope prin cumparare directa dar datorita cresterii pretului la anvelopele de iarna depasesc 15000 euro. Exista posibilitatea legala de a initia un alt tip de procedura pentru e achizitiona si restul de anvelope
de care am nevoie ?
si daca da care ar fi prevederea legala.
Va multumesc !!!!!!!!
Cel mai recent răspuns: mariusmm , utilizator 13:38, 21 Noiembrie 2011
OUG 34/2006 coroborat cu HG 925/2006 reglementeaza tipurile de proceduri de achizitie, in functie de valoare, tip, etc.
Legea nu prevede ca daca initial pt a achizitiona un prod/serv/lucr ai initiat un tip de procedura numai acel tip de proced sa initiezi pe tot parcursul anului. Deci daca nu interzice asta atunci nu am nevoie de o lege ca sa-mi permita alt tip de proced.
Cazul dvs e cel mai clar - se depaseste pragul valoric de ach.directa initiez cerere de of sau licitatie deschisa, depinde de valoare si de timpul fizic pe care-l am pana am nevoie de acel produs.
asavad si eu lucrurile dar in momentul de fata am un audit pe cap care imi spune nu si nu , ca nu am voie sa schimb procedura in cursul anului.
se vede ca cei din audit nu au lucrat niciodata in domeniul achiz. publice; sa va arate legea unde scrie ca nu avem voie sa aplicam alta procedura.
Depasind pragul de 15.000 euro trebuie aplicata OUG 34/2006, adica proced. licitatie deschisa,..etc.Este obligatie nu optiune.

aratati-le ca si PAAP se intocmeste si se centralizeaza pe coduri CPV si pt (printre alte motive) a alege corect procedura de atribuire, in functie de val. globala pe CPV.

Explicati directorului dvs ca la un eventual control de la ANRMAP achizitia dir. pe produs care duce la depasirea pragului de 15000 euro o sa fiti sanctionati de acestia, duce la incalcarea art. 23, art.2 care se sanctioneaza vezi art.294.1) si 2) si intocmiti NJ privind aleg.procedurii cu toate semnaturile aferente.
si Invocati si art.5(1) din HG 925/2006 asumarea raspunderii pt alegerea procedurii.

Cei din echipa de audit au vreun interes sa nu aplicati OUG? trebuie sa respectati principiile AP, promovarea concurentei, trat.egal, transparenta, etc, aveti cu ce justifica.

Succes!
Eu am venit cu argumentele, dar persoana de la audit sustine ca trebuia sa aleg tipul de procedura de la inceputul anului ca si cand eu trebuia sa stiu ca vom fi obligati sa luam anvelope de iarna si preturile o vor lua razna. La inceputul anului cand am intocmit PAAP ma incadram fara nici o problema in cei 15000 de euro drept pentru care am achizitionat prin cumparare direta, acum de cand cu legea cu anvelopele nu ma mai incadrez, Probabil ca persoana de la audit vrea sa merg cu anvelopele de vara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente achizitie directa dorela dorela Poate cineva sa-mi trimita si mie model de nota justificativa si nota de fundmentare folosite in achizitia directa? adresa mail chychy_cris@yahoo.com ... (vezi toată discuția)
Achizitie directa ajutor ! Razvan Popescu Razvan Popescu Buna ziua, rog sa ma informati si pe mine despre achizitia directa a produselor. Stiu ca e legala e prevazuta de art 19 din Oug 34/2006 stiu ca tr o nota ... (vezi toată discuția)
Achiziție publică pentru cartea de bibliotecă elisabetapavel elisabetapavel Cum trebuie să procedeze o instituție publică ce are alocat pentru achiziția de publicații (carte, periodice, carte electronică etc) adică necesitatea ... (vezi toată discuția)