avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administrator asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administrator asociatie de proprietari

As vrea sa ma lamureasca cineva unde trebuie sa ne adresam daca constatam ca Administratorul, care a fost numit de catre firma care a construit blocul, nu urmareste interesele proprietarilor, ci din contra, inventeaza tot felul de cheltuieli nejustificate, ingradeste accesul proprietarilor cu masina in curtea blocului, din cauza ca firma care a construit blocul nu a reusit sa-si vanda locurile de parcare la preturi exorbitante,etc.Va multumesc pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 10:59, 18 Noiembrie 2011
Administratorul, care este o firma de fapt, a fost numit in perioada cand constructorul inca detinea in proprietate majoritatea apartamentelor, iar sediul acestei firme este in acelasi imobil cu sediul constructorului, cel mai probabil a fost infiintata tot de catre actionarii firmei de constructii, asa ca lucrurile nu sunt asa simple cum credeti.
Pai n-am zis ca sunt simple, ci ca trebuie sa lamuriti problema existentei asociatiei de proprietari si a proprietatii comune sau private a terenului aferent parcarii.
Eu v-am pus niste intrebari la care dv. nu raspundeti, ceea ce ma face sa cred ca nu sunteti inca lamurit cu aceste probleme.
Inca o data, firma de administrare face ceea ce dispune angajatorul ei. Daca ar exista o asociatie de proprietari legal constituita, aceasta ar putea sa-si schimbe administratorul.
Dar, trebuie avut in vedere al cui este terenul parcarii. Daca este al dezvoltatorului, atunci el poate permite sau nu accesul pe acel teren. Si din cate spuneti este terenul lui pentru ca altfel nu si-ar permite sa vanda locuri de parcare aflate pe domeniul public.
In functie de cate apartamente sunt cumparate de proprietari ( minim 50% + 1 ) , de cati proprietari sunt de acord pentru infiintarea unei asociatii care sa se ocupe de administrarea imobilului in ceea ce priveste spatiile comune sau spatiile cu alta destinatie puteti legal sa preluati functiile acelui administrator. Idem si cu locurile de parcare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refacturarea utilitatilor catre locatari de catre constructorul blocului liviut22 liviut22 Buna ziua, ma intereseaza care sunt implicatiile legale in cazul in care: 1) o firma care a construit un bloc, dupa ce a vandut apartamentele, NU a permis ... (vezi toată discuția)
Drept de folosinta a locului de parcare nossferatuss nossferatuss Buna ziua. Am achizitionat un apartament intr-un bloc nou si am primit de la dezvoltator, prin contractul de cumparare, \"dreptul de folosinta exclusiva\" ... (vezi toată discuția)
Loc de parcare Avr Andreea Avr Andreea In urma cu un an la insistențele locatarilor s.a cerut catre administrator sa se faca schița cadastrale pe locurile de parcare pt a fii atribuite. Zis si ... (vezi toată discuția)