avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... executare silita
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

executare silita

e vorba de soraa mea...anul trecut a avut proces cu asociatia de locatari pt penalizari,nu stiu de ce suma era vorma atunci ,dar acum sunt in jur de 5200 roni.nu s-a prezentat la proces.astazi a primit titlu executoriu de la un executor care ii da termen o zi pt plata cheltuelilor de executare silita in valoare de 5996roni,ce se intampla in contnuare si ce ar trebui sa faca?
Cel mai recent răspuns: TDorina , utilizator 12:53, 19 Noiembrie 2011
Legea 230/2007
Art. 49. - (1) Asociaţia de proprietari poate stabili un
sistem propriu de penalizări pentru orice sumă cu titlu de restanţă,
afişată pe lista de plată. Penalizările nu vor fi mai mari de 0,2 %
pentru fiecare zi de întârziere şi se vor aplica numai după o
perioadă de 30 de zile care depăşeşte termenul stabilit pentru plată,
fără ca suma penalizărilor să poată depăşi suma la care s-a aplicat.
Ultima modificare: Joi, 17 Noiembrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
cand depune contestatia ,are nevoie de avocat?
este recomandat
Dragi parteneri, va rog nu oferiti solutii deagata cand nu cunoastem toate faptele.
1. pare ca penalizarile depasesc suma datorata. dar oare asa o fi? daca penalizarile au fost calculate la diverse sume in trecut si neplatite niciodata sau neoperate contabil din cauza unei decizii in ceea ce priveste ordinea de stingere a datoriilor? intre timp poate doamna a mai achitat din datorie dar nu din penalizari (presupand ca au fost calculate corect fara a le "rostogoli") atunci suma acelor penalizari poate sa depaseasca cea ce noua ni se pare suma datorata.
2. parca spunea ca e definitiva si irevocabila? eu stiu ca nu mai ai ce sa faci, dar poate domnii avocati stiu ei alta portita ... chestia cu necomunicarea oficiala ...
3. cum adica e mana celui de la asociatie? dar a cui sa fie? reprezentantii asociatiei pot da in judecata pentru recuperarea restantelor la intretinere. punct. faptul ca au castigat si au titlu executoriu inseamna ca totul a fost bine calculat si legal.
Sincer, acum nu am nici timp si nici chef sa va contra-argumentez pozitia dar am sa va spun doar un lucru: instanta nu verifica intotdeauna daca calculul penalitatilor este facut conform legii si multe asociatii de proprietari ori nu stiu legea ori nu vor sa o aplice cum trebuie.

Am vazut multe asociatii in care se aplica penalitati din urmatoarea zi de la scadenta, desi legea spune ca se aplica dupa 30 de zile de la scadenta si alte tampenii facute de asociatii.

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de executare pe listele asociatiei de proprietari ContSters362803 ContSters362803 Buna seara! Administratorul a trecut suma ce reprezinta Cheltuielile de Executare Silita in totalul lunar al cheltuielilor de intretinere cu titlul de ... (vezi toată discuția)
Restante baetanu alexandra baetanu alexandra Daca administratorul a actionat in instanta un locatar rauplatnic si exista o hotarare judecatoareasca definitiva si irevocabile in favoarea asociatiei de ... (vezi toată discuția)
Stergere penalitãti întretinere mogyo_1 mogyo_1 Curând am aflat de o problemă a părinților mei și anume că au penalități foarte mari la întreținere. - În anul 2008, luna mai, au ... (vezi toată discuția)