avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... executare silita
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

executare silita

e vorba de soraa mea...anul trecut a avut proces cu asociatia de locatari pt penalizari,nu stiu de ce suma era vorma atunci ,dar acum sunt in jur de 5200 roni.nu s-a prezentat la proces.astazi a primit titlu executoriu de la un executor care ii da termen o zi pt plata cheltuelilor de executare silita in valoare de 5996roni,ce se intampla in contnuare si ce ar trebui sa faca?
Cel mai recent răspuns: TDorina , utilizator 12:53, 19 Noiembrie 2011
poate ca au dreptate cu penalizarile,intre timp s-a mai platit dar din cheltuielile de intretinere care acum sunt 4800 iar penalitatile de 5800,iar pe hartia care a primit-o azi e vorba de 1830 respectiv,2930,din iulie 2010.alti vecini care apartin de aceeasi asociatie au plata 8450 respectiv 21000 .si ei abia acum i-a venit citatie pt proces.este corect si eu sa cred ca apartamentul nu este vizat?
si totusi banii din penalizari la cine doamne iarta-ma merg?cat castiga asociatia din suma asta?
petroniki a scris:

....... .si ei abia acum i-a venit citatie pt proces.este corect si eu sa cred ca apartamentul nu este vizat?

I-a venit citatie pentru proces sau comunicarea hotararii judecatoresti sau instiintarea de executare silita?
Sunteti putin confuza. In plus de asta, un asemenea proces nu se face "pe şest". Sora dv. a fost citata sa se prezinte, i-a fost trimisa hotararea judecatoreasca acasa....iar acum a primit probabil instiintarea de executare silita.
Cred ca nu stiti cateva chestiuni pe care sora dv. poate nu vi le-a spus in legatura cu acest proces, iar acum cand se vede in situatia de a fi executata silit a inceput sa se agite.
Plus ca intre hotararea definitiva si executare a trecut mai bine de un an de zile, timp in care probabil s-a asteptat de care conducerea asociatiei plata restantelor si nu numai ca s-a asteptat, dar probabil au avut si ceva discutii in legatura cu procesul, dar daca au vazut ca nu se achita nimic, au recurs la executarea silita.

Asociatia de proprietari nu este o entitate venita din ceruri, sunt toti proprietarii acelui bloc care au contribuit cu bani ca sa plateasca intretinerea surorii dv. destule luni. Nu credeti ca acesti oameni au dreptul sa-si recupereze banii lor?
Penalizarile, de care sora dv. a stiut de la bun inceput, intra in fondurile asociatiei, nu in buzunarele cuiva.

Nu a avut bani pentru achitarea datoriilor, dar acum are bani si de avocat? Sau aveti impresia ca avocatul lucreaza gratis?

Ultima modificare: Vineri, 18 Noiembrie 2011
elga50, moderator
@Alex_Munteanu, se poate sa aveti dreptate, insa pot sa va spun ca as. prop.- la darea in judecata a unui proprietar este nevoita sa prezinte mai multe documente: liste de plata, centralizatoare, situatia penalizarilor si modul de calcul, etc. si va spun ca in mod sigur, chiar daca paratul nu cere o expertiza a calculelor, aceste se fac. Este treaba instantei sa dea o sentinta pe baza unor calcule eronate facute de niste incompetenti de la as. prop. - insa eu ma abtin sa cred acest lucru. Observ ca dvs. sustineti contrariul, insa, este posibil sa aveti oarece dreptate...
Ce spuneti dvs. mai sus ca si contraargumentatie la cele aratate de @arokz, sunt simple presupuneri si derutati, macar pe autorul topic-ului. Poate ca lucrurile chiar asa s-au intamplat, adica:

”instanta nu verifica intotdeauna daca calculul penalitatilor este facut conform legii si multe asociatii de proprietari ori nu stiu legea ori nu vor sa o aplice cum trebuie”

Care ar fi problema daca acum sentinta este definitiva si irevocabila, mai mult este data spre executare? Putea proprietara sa se apere la timpul potrivit? Credeti ca aceste as. prop. chiar lucreaza dupa ureche si nu stiu cum sa intocmeasca un dosar pentru judecatorie?
Sigur ca situatia descrisa este sumar prezentata, asa ca cel mai bine ar fi sa nu mai facem presupuneri de genul celor aratate de dvs. pentru ca aproape sigur suntem pe alaturi.
...............................
Au fost date aici cateva raspunsuri bune, dar cu rezerve, adica un avocat bun ar putea sa mai intarzie executarea silita, doar atat. O sfatuiesc pe autoarea topic-ului sa faca nu-stiu-ce, sa o sfatuiasca pe sora dansei sa achite la executorul judecatoresc tot ce este scris in sentinta + cheltuielile executorului pentru ca altfel apartamentul va fi scos la vanzare prin licitatie si se va vinde cam la jumatatea valorii reale - deci practic apartamentul este pierdut.
Aici pe forum am mai discutat despre astfel de lucruri...

sustin in continuare ceea ce am precizat mereu...nu a primit nici macar o somatie de la proprietarul asociatieiprecum ca vor fi dati in judecata,cu toate ca alti vecini care aveau datoriile chiar mai mari,nu au fost in aceasta situatie,si ca nu a primit nici hotararea judecatoreasca...astazi am fost la un avocat care m-a sfatuit sa nu cheltuie bani cu depunerea contestatiei....asa ca am mers la executorul respectiv si au convenit sa plateasca lunar o anumita suma.Va multumesc mult pt sfaturi,datorita voua,clor care mi-ati raspuns am fost cu tema f bn pregatita astazi.

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de executare pe listele asociatiei de proprietari ContSters362803 ContSters362803 Buna seara! Administratorul a trecut suma ce reprezinta Cheltuielile de Executare Silita in totalul lunar al cheltuielilor de intretinere cu titlul de ... (vezi toată discuția)
Restante baetanu alexandra baetanu alexandra Daca administratorul a actionat in instanta un locatar rauplatnic si exista o hotarare judecatoareasca definitiva si irevocabile in favoarea asociatiei de ... (vezi toată discuția)
Stergere penalitãti întretinere mogyo_1 mogyo_1 Curând am aflat de o problemă a părinților mei și anume că au penalități foarte mari la întreținere. - În anul 2008, luna mai, au ... (vezi toată discuția)