avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... executare silita
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

executare silita

e vorba de soraa mea...anul trecut a avut proces cu asociatia de locatari pt penalizari,nu stiu de ce suma era vorma atunci ,dar acum sunt in jur de 5200 roni.nu s-a prezentat la proces.astazi a primit titlu executoriu de la un executor care ii da termen o zi pt plata cheltuelilor de executare silita in valoare de 5996roni,ce se intampla in contnuare si ce ar trebui sa faca?
Cel mai recent răspuns: TDorina , utilizator 12:53, 19 Noiembrie 2011
Felicitari pentru avocatul care va indrumat sa luati legatura cu executorul. Acesta, asa cum s-a si intamplat, poate sa mai amane, sa intermedieze intre dv si asociatie plata esalonata conform unui grafic sau angajament de plata. Asociatia de proprietari ca si executorul judecatoresc nu au nici un interes sa ajunga la vanzarea apartamentului prin licitatie. Interesul asociatiei este sa-si recupereze banii pentru a putea achita utilitatile si penalizarile catre furnizori. Interesul executorului este sa-si incaseze onorariul, banii cuveniti pentru munca sa si cred ca este mai multumit sa-i incaseze fara sa va dea afara din casa.

Dar cu aceasta ocazie este bine, cum se spune, sa luam aminte de ceea ce s-a intamplat. Daca restantierul ar fi colaborat cu asociatia, ar fi intocmit un angajament de plata esalonat, ar fi platit treptat datoriile, aproape sigur suma de plata ar fi fost mult mai mica pentru ca nu continea cheltuielile de judecata si cheltuielile datorate executorului. Am ajuns tarziu la acest mesaj, ca va spuneam de la inceput sa mergeti la executor. Pacat de invinuirile aruncate aici din care reiese ca vina este a asociatiei si nu a restantierului. Pacat de sperantele date prin alt sfat care ne duce la judecare fondului problemei, care, in aceasta faza, cu hotarare "irevocabila" nu mai are sens. Chiar la un recurs formulat in termen nu se discuta cuantumul penalizarilor... Recursul se admite pe alte motive.
Intrati pe portalul instantelor de judecata.
Verificati in prima faza solutia data in legatura cu procesul.
Dupa aceea verificati daca s-a solicitat incuviintarea executarii silite a sentintei date.
Asa o sa vedeti si sumele datorate de sora dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de executare pe listele asociatiei de proprietari ContSters362803 ContSters362803 Buna seara! Administratorul a trecut suma ce reprezinta Cheltuielile de Executare Silita in totalul lunar al cheltuielilor de intretinere cu titlul de ... (vezi toată discuția)
Restante baetanu alexandra baetanu alexandra Daca administratorul a actionat in instanta un locatar rauplatnic si exista o hotarare judecatoareasca definitiva si irevocabile in favoarea asociatiei de ... (vezi toată discuția)
Stergere penalitãti întretinere mogyo_1 mogyo_1 Curând am aflat de o problemă a părinților mei și anume că au penalități foarte mari la întreținere. - În anul 2008, luna mai, au ... (vezi toată discuția)