Prestez o activitate in mod sporadic pentru care am un venit de 300 lei. Ce fel de contract trebuie sa imi incheie unitatea ,ce contributii-impozit trebuie sa platesc atat eu cat si unitatea ? Din ce am inteles din 300 de lei trebuie sa platesc 16 % impozit= 48 lei ,10,5 % = 32 lei ,0,5 % = 2 lei ,5,5 % = 17 lei ,deci in total = 99 lei si imi raman net de incasat = 201 lei asta pentru mine dar si unitatea trebuie sa achite niste cote ,din cate am inteles 20,8 %,0,50%,5,20 %,0,85 % si nu mai stiu deci aproape 30 % - inca 90 lei ,pe care le achita tot din ce strange adica din 300 lei iar mie imi raman dupa ce prestez aceasta activitate in jur de 110 lei.E corect ? Va rog sa ma lamuriti daca e conform legii si carei legi ,hotarari,ordonante etc....Multumesc .
Multumesc. Am inteles ca nu trebuie sa fiu si PFA - am scutit niste bani destui totusi - merg pe conventie.Ce nu am inteles - unitatea plateste din fondul meu ( brutul - acei 300 lei ) contributii ? Adica 20,8%,5,20 %,0,85%...etc....Din ce am citit scrie numai de contributii individuale ( sau poate nu am inteles eu ) . MULTUMESC !
Pentru toate conventiile civile – cu exceptia pensionarilor – societatea trebuie sa retina la sursa:
1. impozit pe venit de 10% sau 16% conform clauzelor contractuale
2. contributie de asigurari sociale de 10,5%
3. contributie de asigurari pentru somaj de 0,5%
Iertati-ma ca insist ,dar societatea este obligata sa vireze contributii calculat la fondul de salarii ) sau sunt obligatorii numai contributiile individuale ? Multumesc
Iertati-ma ca insist ,dar societatea este obligata sa vireze contributii calculat la fondul de salarii ) sau sunt obligatorii numai contributiile individuale ? Multumesc
Da, este obligat angajatorul sa vireze contributiile calculate la fondul de salarii si datoartae de catre societate .. in afara celor retinute de la salariati.