avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ordonanta presedintiala este executorie de drept?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ordonanta presedintiala este executorie de drept?

am o hotarare irevocabila stabilita printr-o ordonanta presedintiala ce obliga paratul la plata pensiei de intretinere minor in cuantum de 25% din venitul net lunar! paratul nu palteste...in acest caz cine executa aceasta hotarare? tot la un executor trebuie sa ajung?
Cel mai recent răspuns: ContSters114133 , utilizator 14:22, 18 Noiembrie 2011
este executorie . mergeti la executor. s-ar putea sa aveti probleme daca este atacata cu recurs, deoarece nu multi executori demareaza o procedura de executare pana nu este si irevocabila hotararea, aica s-a judecat si recursul
problema este chiar la executor.acesta spunand ca nu intelege din hotarare ce suma trebuie sa execute,cuantumul fiind in procent fara a se mentiona care este suma.am deschis aceasta ordonanta tocmai ptr ca procesul de divort si partaj e pe rol de 4 ani...(acum fiind in faza de recurs) crezand ca asa voi putea obtine pensia ptr fiica mea.si hot din ordonanta si cea de la fond si apel din celalalt dosar spun la fel"25%din venitul net lunar".nu pot lamuri dispozitivul ordonantei ptr ca dureaza si intre timp se va termina celalt proces si nu va mai fi valabila ordonanta si din nou va trebui sa lamuresc hotararea.exista si alte solutii pentru rezolvarea acestei situatii?
Toate executarile se fac prin executor!
Si ce se intampla daca executorul vede un contract clar si spune ca suma este diurna? Cu toate ca este clar ca nu e asa? Atunci cui trebuie sa te mai adresezi? Daca ti-ai pus sperantele in executor ca rezolva o problema care este de competenta dlui?
sume in procent se calculeaza tot de executor, care poate dispune o expertiza in cadrul executarii pentru a se calcula cat inseamna exact.

solutia este tot la executor....schimbati executorul.
Ultima modificare: Vineri, 18 Noiembrie 2011
Antoanela Geaman, Avocat

Alte discuții în legătură

Recuperare sume restante pensie intretinere minor ContSters114133 ContSters114133 cum se recupereaza suma restanta daca in urma plangerii pentru neplata pensiei de intretinere minor,procurorul decide scoaterea de sub urmarirea penala si ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara danielf2008 danielf2008 Am intentat o actiune in instanta pentru stabilirea pensiei alimentare in procent de 25% din venituri si nu in suma fixa asa cum instanta de judecata ... (vezi toată discuția)
Executare silita - supliment de treapta si post adepop adepop Speta: exista o hotarare judecatoreasca prin care li se recunoaste unor salariati - functionari publici - niste drepturi. Problema este ca hotararea jud obliga ... (vezi toată discuția)