avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Am intentat o actiune in instanta pentru stabilirea pensiei alimentare in procent de 25% din venituri si nu in suma fixa asa cum instanta de judecata stabilise.
Printr-o hotarare definitiva si irevocabila instanta mi-a aprobat cererea astfel incat pensia alimentara este stabilita in cuantum de 25% din venituri.
Intrebare: aplicabilitatea hotararii instante de stabilire a pensiei alimentare in procent de 25% din venituri se intinde si pe perioada desfasurarii actiunii in instanta? Mai precis, pentru lunile in care s-a desfasurat procesul in instanta (de la momentul introducerii actiunii si pana la pronuntarea hotararii definitive si irevocabile) se recalculeaza pensia alimentara?
Mentionez ca in hotararea instantei nu se precizeaza in mod expres acest lucru
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 19:10, 4 Martie 2010
In mod normal de la data introducerii actiunii
Daca in hotarare nu este precizat expres termenul, hotararea nu poate produce decat din momentul in care ea devine executorie.
Din pacate hotararea dvs.este nelegala pentru ca pensia de intretinere trebuia acordata de la data introducerii actiunii pentru ca acela este momentul pe care il prevede legea ca fiind momentul in care minorul se afla in nevoie. Din pacate cred ca nu mai sunteti in termenul de recurs. Evident ca nefiind dispus astfel beneficiati de pensie doar de la data pronuntarii sentintei si oricum avand in vedere ca discutam de o pensie stabilita la venit, instanta este obligata sa trimita o ordonanta de poprire a veniturilor paratului dupa pronuntarea la fond a sentintei.
Ultima modificare: Joi, 4 Martie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De cand se plateste pensia alimentara? stefan_morariu stefan_morariu Buna seara si La Multi Ani Sunt in divort cu sotia mea, avem un copil si as vrea sa stiu de cand se plateste pensia alimentara pentru copil. Ea poate sa ... (vezi toată discuția)
De cand se plateste pensia alimentara? lucianlucian lucianlucian Inca nu suntem divortati si sunt curios de cand poate cere sotia pensia alimentara pentru copil? Daca nu lucrez nicaieri, cat trebuie sa platesc pentru copil ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara giurea marius giurea marius buna dimineata!as dori sa ma lamuriti cu o chestie.deci eu am primit ieri sentinta definitiva de divort.de cand trebuie sa pletesc pensia alimentara?si daca nu ... (vezi toată discuția)