romascanu a scris:
Legea nu zice ca acest certificat face dovada vreunei proprietati, ci doar a calitatii si a cotei. Pentru a face dovada dreptului de proprietate pe care il avea mortul asupra bunurilor trebuie sa ma folosesc de alte acte alaturate certificatului de mostenitor (contract de vanzare cumparare, schimb, donatie, titlu de proprietate emis in baza L 18 etc..etc... )
Doamna avocat, sa inteleg ca eu nu sunt proprietar pe bunurile ce mi se cuvin de la parinti, deoarece nu am nimic din ce spuneti ca trebuie langa cerificatul de mostenitor:contract de vanzare cumparare, schimb, donatie, titlu de proprietate emis in baza L 18, etc.? Ca nu aveau nici ei asemenea documente, ca mostenisera imobilele de la parinti, care si ei le mostenisera de la parinti? Iar casa a fost facuta de parinti. Sa inteleg ca nici ei nu erau propietari pe bunurile imobile, deoarece aveau doar certificate de mostenitori?
Ce ma sfatuiti sa fac pentru a intra in posesia actelor care sa-mi dovedeasca propietatea asupra bunurilor mostenite?
Puteti sa-mi spuneti si mie unde sunt prevazute actele care consfintesc dreptul de proprietate? Care e actul normativ, pentru a putea intreprinde demersurile necesare si sa intru in legalitate?