avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sunt acuzat de Furt califica!!!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sunt acuzat de Furt califica!!!

In urma cu 4 luni ma plimbam cu prietenii prin oras cu masina mea si cu inca un prieten cu masina,deci eram in 2 masini,la un moment dat 3 dintre ei au sesizat ca nu mai avem in nici o masina benzina si ne`au spus ca se duc sa fure benzina.Au furat din cca 12 masini benzina,ne-au bagat`o in rezervoare(mentionez ca in tot acest timp eu nu m-am dat jos din masina),si dupa inca cateva ture prin oras am fost opriti de politie,iar politistii vanzand`u`i pe prietenii mei i-au recunoscut ca sunt clienti vechi(mentionez ca ei sunt minori cei 3 care au furat),i-au dat jos din masini,i-au batut apoi ne-au dus pe totii la sectie unde ne-au batut de noaptea de la ora 12 pana a doua zi la 4 dupa -masa.Am citit in dosar ca sunt acuzat de furt calificat.Mi-am angajat un avocat,dar nu se ocupa de cazul meu.Am dat banii degeaba.Imi puteti spune ce ar trebui sa fac?Ce pedeapsa ma asteapta?(a doua zi dupa ce am scapat de la politie mi-am scos certificat medico-legal)
Se intelege ca niciun politist nu a surprins vreun minor furand benzina... Au recunoscut acestia in urma bataii de o jumatate de zi? Puteti nega aceasta "recunoastere" daca dovediti "cantitatea" imensa de bataie - declaratie smulsa cu forta.
Fiind major, chiar daca erati in compania unor minori cunoscuti ca "poame bune" aveati posibilitatea (si chiar obligatia) sa le interziceti fapta. Sunt multe benzinarii... Puteati merge pe jos, sa cumparati atata benzina cat sa remediati "pana prostului" - cum o numesc soferii profesionisti. Mai exista si telefoanele mobile... gaseati pe cineva sa va aduca vreo 4 litri de benzina.
Ceva lipseste din expunerea cazului.
E posibil ca av sa fi renuntat la cazul dv, dupa studierea declaratiilor, pt ca nici lui nu i-ati spus exact ce si cum s-a intamplat.
othellox a scris:

Daca nu avea discernamant ce cauta la volan?:))

N-a stiut ca-i masina. :))
salut.inca ceva probele s-au intemeiat doar pe declaratiile voastre.?slabut .!nu prea vad mijloacele de proba care va incrimineaza in afara de declaratiile voastre care oricind puteti sa le retrageti la parchet spunind ca ati fost fortati sa declarati asa .conform principiului"in dubio pro reo" dubiile sunt in favoare faptuitorului si prezumtia de nevinovatie invocata la timp de un avocat bun te poate salva dar iti trebuie si ceva bani sa te reprezinte cineva autentic..daca nu mai e si altceva care nu ai precizat.dac e doar atit fa cum ti-am zis.bafta
E o oarecare problema cu declaratiile date.Chiar daca le retracteaza daca mai exista si alte mijloace de proba...
Trebuie vazut dosarul pt ca nu cred ca este vorba doar de declaratii.Or fi alte probe.Amprente spre exemplu.:confused:
Va puteti angaja un avocat sa studieze dosarul.Daca va retractati declaratile aiurea o puteti incurca la instanta.In l;oc de suspendare puteti primi cu executare.

avocat Claudiu Lascoschi
Amprentele s-au luat,dar tot in mod abuziv,adica l-au dus pe unul dintre baietii care au participat la furt si l-au intrebat cum a facut si el le-a spus ca a umblat la rezervor si l-a rupt cu o surubelnita si l-au pus sa arate cum,si i-au luat mana si i-au pus-o acolo si au luat amprentele dupa aia

Alte discuții în legătură

Furt in tren amy_dyly_2008@yahoo.com amy_dyly_2008@yahoo.com #-o buna ziua am 20 de ani intro seara dintro prostie am furat cu un coleg o statie de emisie receptie dintr-un tren iar prietenul meu a fost prins de politia ... (vezi toată discuția)
Furt de masina si conducere fara permis raluca_andreea raluca_andreea buna seara! sper ca ma puteti ajuta cu cateva lamuriri! o ruda de a mea in varsta de 18 ani a furat o masina si a condus-o fara a avea permis de conducere si ... (vezi toată discuția)
Conducerea cu autovehicul neinmatriculat + numere false florinpopescu florinpopescu Buna ziua, Am fost prins acum doua saptamani circuland cu autovehicul neinmatriculat,si cu numere false. In anul 2001 am fost condamnat pentru furt la 1 an ... (vezi toată discuția)