avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sunt acuzat de Furt califica!!!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sunt acuzat de Furt califica!!!

In urma cu 4 luni ma plimbam cu prietenii prin oras cu masina mea si cu inca un prieten cu masina,deci eram in 2 masini,la un moment dat 3 dintre ei au sesizat ca nu mai avem in nici o masina benzina si ne`au spus ca se duc sa fure benzina.Au furat din cca 12 masini benzina,ne-au bagat`o in rezervoare(mentionez ca in tot acest timp eu nu m-am dat jos din masina),si dupa inca cateva ture prin oras am fost opriti de politie,iar politistii vanzand`u`i pe prietenii mei i-au recunoscut ca sunt clienti vechi(mentionez ca ei sunt minori cei 3 care au furat),i-au dat jos din masini,i-au batut apoi ne-au dus pe totii la sectie unde ne-au batut de noaptea de la ora 12 pana a doua zi la 4 dupa -masa.Am citit in dosar ca sunt acuzat de furt calificat.Mi-am angajat un avocat,dar nu se ocupa de cazul meu.Am dat banii degeaba.Imi puteti spune ce ar trebui sa fac?Ce pedeapsa ma asteapta?(a doua zi dupa ce am scapat de la politie mi-am scos certificat medico-legal)
Amprentele nu sunt luate in mod abuziv.Faptul ca dvs ati colaborat cu agentii de politiei relatand afirmatiile de mai sus inseamna ca recunoasteti fapta .
Aveti nevoie de un avocat pt a va indruma cand dati declaratii.
Dupa cum a afirmat si dl.Claudiu , daca nu va organizati corect apararea , exista posibilitatea de a se dispune executarea efectiva a pedepsei cu inchisoarea.
Totusi , daca este vorba despre o pedeapsa aplicata de maxim 3 ani pt o infractiune, sau 2 ani pt concurs de infractiuni , exista posibilitatea suspendarii conditionate a executarii pedepsei , ca mijloc de individualizare judiciara a pedepsei.
Apelati la un avocat intrucat modalitatea de savarsire a faptei prezinta un pericol social ridicat.
Succes.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Octombrie 2008
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Circumstante agravante,prin faptul ca autorii erau minori,si ati actionat in banda organizata.Faptul ca nu aveti antecedente penale nu va ajuta prea mult.Neaparat,angajati avocat.
meteorit a scris:

Amprentele s-au luat,dar tot in mod abuziv,adica l-au dus pe unul dintre baietii care au participat la furt si l-au intrebat cum a facut si el le-a spus ca a umblat la rezervor si l-a rupt cu o surubelnita si l-au pus sa arate cum,si i-au luat mana si i-au pus-o acolo si au luat amprentele dupa aia

Daca este adevarat ce ziceti ar fi forte greu de dovedit ca este nevinovat.
Trebuia contestat de catre avocat imediat acest lucru.
Personal, pot spune ca nu cunosc niciun caz in care sa se fi procedat asa.
Judecatorii nu vor crede asa ceva.
Incercati sa consultati un avocat care sa analizeze toate detaliile cazului.Poate ca ar mai exista o sansa.

avocat Claudiu Lascoschi
meteorit a scris:

Nu am antecedente de nici un fel,ce se va intampla?
Buna seara.Ieri am fost la cumparaturi la un centru comercial,singur, si pe langa produsul ce l-am cumparat am sustras(furat) maii multe produse cu o valoare totala de 88,9o RON.Am fost retinut de agentii de paza,am returnat produsele sustrase si am achitat catre magazin o taxa de 150 RON (taxa daune+interese scrie pe chitanta).A fost anuntata politia care m-a ridicat si condus la sectie unde am dat o declaratie referitor la cele intamplate.La plecare mi-au spus ca voi fi cercetat penal. Mentionez ca am 35 an,casatorit+1copil minor si nu am antecedente penale.VA ROG,spuneti-mi la ce sa ma astept ?

Alte discuții în legătură

Furt in tren amy_dyly_2008@yahoo.com amy_dyly_2008@yahoo.com #-o buna ziua am 20 de ani intro seara dintro prostie am furat cu un coleg o statie de emisie receptie dintr-un tren iar prietenul meu a fost prins de politia ... (vezi toată discuția)
Furt de masina si conducere fara permis raluca_andreea raluca_andreea buna seara! sper ca ma puteti ajuta cu cateva lamuriri! o ruda de a mea in varsta de 18 ani a furat o masina si a condus-o fara a avea permis de conducere si ... (vezi toată discuția)
Conducerea cu autovehicul neinmatriculat + numere false florinpopescu florinpopescu Buna ziua, Am fost prins acum doua saptamani circuland cu autovehicul neinmatriculat,si cu numere false. In anul 2001 am fost condamnat pentru furt la 1 an ... (vezi toată discuția)