avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Taxa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Taxa divort

M-ar interesa , va rog , care este taxa de divort , daca este fixa si daca exista vre-o categorie care ar avea reducere ceva ( ma refer la persoanele cu handicap ) eu fiind persoana care doreste sa ceara divortul insa este de comun acord .Multumesc
Cel mai recent răspuns: 20noiembrie , utilizator 22:44, 20 Noiembrie 2011
TAXA E 39 LEI . Veti apela insa la un avocat pentru a va redacta cererea , si veti achita un onorariu convenit.
Divortul la instanta:
-taxa de timbru 39.00 lei si timbru jud. de 0,30 lei,
-taxa de timbru de 8.00 lei si timbru jud. de 0,30 lei pentru cei care nu realizeaza venituri sau acestea sunt inferioare salariului minim brut pe tara.
-onorariu avocat ( daca optati).
cazacuioana a scris:

TAXA E 39 LEI . Veti apela insa la un avocat pentru a va redacta cererea , si veti achita un onorariu convenit.


Nu stiu , nu am pus eu intrebarea bine ??? pentru ca ( din auzite , e adevarat ) am inteles ca m-ar costa ceva de 300 ron ... 500 ron ..

Daca optati sa divortati in instanta, atat e taxa de timbru, 39 lei. Avocat daca doriti, platiti separat, dar puteti cere ajutor public judiciar daca aveti venituri mici cf oug 51/2008.
Daca doriti sa divortati la notar, e in jur de 500 lei si nu beneficiati de reduceri
Buna tuturor,

Imi cer scuze daca nu am postat corect mesajul meu insa sunt atatea categorii...

Din pacate si eu sunt nevoita sa incep demersurile unui divort...
Cu toate ca l-am rugat in repetate randuri sa incepem aceste demersuri nu este de acord (nu mai putem continua casnicia, iar el nu vrea sa divorteze - nu cunosc motivele pentru ca nu vrea sa vorbeasca cu mine despre acest subiect ori de cate ori pronunt cuvantul).
Am cumparat inainte de casatorie o locuinta (la care suntem proprietari 50-50%) prin imprumut bancar (el este co-debitor) si in timpul casatoriei o masina din economiile noastre care a fost inregistrata pe numele lui.

Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. Ce pot face pentru a divorta cat mai repede? E greu sa locuiesc in continuare in casa cu el (violenta verbala, obiectele trantite, sparte si aruncate sunt de nesuportat);
2. Daca nu-i mai permit accesul in locuinta poate fi in defavoarea mea?
3. Cred ca cea mai simpla varianta (pe care eu mi-o doresc) este aceea de a ne adresa ofiterului de stare civila sau notarului; Ce se intampla cu bunurile? Cum se face partajul? Se poate face tot la ofiterul de stare civila/notar sau doar in instanta?

Va rog ajutati-ma cu niste sfaturi sau macar sa-mi spuneti unde sa mai citesc ca sa stiu cum sa procedez in continuare (am citit Legea 202/2010).

Va multumesc pentru ajutor!
Ultima modificare: Duminică, 20 Noiembrie 2011
20noiembrie, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe divort????? helena76 helena76 CARE SUNT TAXELE CE TREBUIE PLATITE LA DIVORT? (vezi toată discuția)
Divort ContSters146176 ContSters146176 daca eu sant somer si sotia este pensionara avand o pensie de 450 ron cat va costa divortul nostru de acord comun? (vezi toată discuția)
Divort kris77 kris77 Buna ziua In primul rand LA MULTI ANI!, am o intrebare, se poate divorta la notar conform legii 202/2010 pe cale amiabila daca sunt 2 copii minori si nu este ... (vezi toată discuția)