avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Camere de supraveghere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Camere de supraveghere

Este nevoie de aprobarea salariatilor pentru instalarea unor camere de supraveghere? Sau trebuie instiintati in vreun fel? Si daca da, care este actul normativ?
Multumesc.
Depinde pentru ce se monteaza camerele de supraveghere. Ele se pot monta pentru paza obiecivului, pentru supravegherea clientilor (sa nu fure marfa), pentru supravegherea salariatilor (sa nu fure marfa?!)....
Camerele de supraveghere sunt cerute pentru siguranta si paza, sub toate aspectele.
Camerele au fost montate in aplicarea legii pentru paza, supraveghere si siguranta obiectivelor. Implicit aceste camere filmeaza si angajatii.
Intrebarea mea este daca trebuie sa obtin sau sa ii anunt in mod vizibil si pe angajati ca pot fi filmati pe aceste camere. Daca li se atinge vreun drept: cel la intimitate etc. Si daca da, unde scrie.
Eu nu stiu ce act normativ reglementeaza acest aspect dar asteptati sa va raspunda un jurist care se pricepe. Sunt sigur ca veti primi raspunsul legal.
Nu are nici un jurist camere de supraveghere in firma???
Noi avem camere de supraveghere, insa nu s-a pus problema acceptului angajatilor. Oricum, raspunsul la intrebarea ta ma intereseaza si pe mine :)

Alte discuții în legătură

Camera de supraveghere la locul de munca gl77tom gl77tom Buna ziua lucrez la societate si imi desfasor activitatea intr-o incapere 3pe 4metri 8ore pe zii , angajatorul vre sa monteze camere de supraveghere are acest ... (vezi toată discuția)
Hotarare asociatie proprietari versus lege Neiyre Neiyre Adunarea generala a decis cu majoritate de voturi montarea unor camere de supraveghere la intrare si la la et 10. Exista insa 2 proprietari care nu sunt de ... (vezi toată discuția)
Notificare anspdcp privind montarea de camere video euely euely Buna ziua, Revin dupa o perioada de aproape 2 ani de zile, de cand s-a hotarat in Adunarea Generala , montarea de camere video in imobilul pe care il ... (vezi toată discuția)