avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Camera de supraveghere la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Camera de supraveghere la locul de munca

Buna ziua lucrez la societate si imi desfasor activitatea intr-o incapere 3pe 4metri 8ore pe zii , angajatorul vre sa monteze camere de supraveghere are acest drept. Nu am si eu o intimitate la locul de munca .#-o
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:01, 4 Iunie 2014
este o practica frecventa desigur privita ca un abuz, din partea angajatorului dau nu este deloc abuz atata timp cat camera video este in birou acolo unde se munceste ci nu se desfasoara activitati personale ci numai cele legate de firma.
este abuz si atingerea intimitatii daca sunt montate in salile de mese sau in vestiare, wc-uri acolo unde omul trebuie sa se bucure de intimitate
Daca este un spatiu destinat publicului este legala instalarea unui sistem video. Cu ajutorul acestui sistem se contrtoleaza accesul in incinta unitatii si se asigura siguranta persoanelor si a bunurilor. Sistemul de supraveghere video este interzis in monitorizarea activitatii angajatilor.
Angajatii pot fi supravegheati video, insa nu si in birourile in care isi desfasoara activitatea la locul de munca, se arata intr-un act normativ publicat in Monitorul Oficial. De asemenea, conform documentului, camerele video se monteaza doar in locuri vizibile, fiind interzisa amplasarea acestora in locuri ascunse.

Detalii :
www.avocatnet.ro/content/art...

[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 3 Iunie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
pai tocmai sa ne monitorizeze activitae ne-a spus sefu ca nu ne facem treaba si vrea sa amplaseze camere o incapere care imi desfasor activitatea sunt de unul singur(in acea incapere) mai vrea sa monteze si camere in sala de mesee si nu este o unitate destinata publiculuii doar angajatilor le e permis sa intree
Ultima modificare: Marți, 3 Iunie 2014
gl77tom, utilizator
Mesaje reeditate
@ gl77tom

Data post: Miercuri, 4 Iunie 2014, 00:41
Subiect: camera supraveghere


pai tocmai sa ne monitorizeze activitae ne-a spus sefu ca nu ne facem treaba si vrea sa amplaseze camere o incapere care imi desfasor activitatea sunt de unul singur(in acea incapere) mai vrea sa monteze si camere in sala de mesee si nu este o unitate destinata publiculuii doar angajatilor le e permis sa intree

@ trandafir2
Data post: Miercuri, 4 Iunie 2014, 00:45


Da, se poate si este indicat, mai ales pentru siguranta dvs. pentru ca daca vi se face rau, el raspunde, seful dvs., atata timp cat sunteti pe tarlaua lui. In plus se pot preveni si furturile.

@ Hermine
Data post: Miercuri, 4 Iunie 2014, 03:36


"intrucat utilizarea tehnicilor pentru captarea, transmiterea, manipularea, inregistrarea, stocarea sau comunicarea datelor constituite din imagini privind persoanele fizice reprezinta operatiuni de prelucrare a datelor cu caracter personal, in conformitate cu paragraful (14) din preambulul Directivei 95/46/CE a Parlamentului European si a Consiliului din 24 octombrie 1995 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, corelate cu dispozitiile Conventiei nr. 108/1981 a Consiliului Europei,

...art.8 paragraful 3:"Nu este permisa prelucrarea datelor cu caracter personal ale angajatilor prin mijloace de supraveghere video in interiorul birourilor unde acestia isi desfasoara activitatea la locul de munca, cu exceptia situatiilor prevazute expres de lege sau a avizului Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal".

"Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal

Decizie nr.52/2012 privind prelucrarea datelor cu caracter personal prin utilizarea mijloacelor de supraveghere video

Publicata in M.Of. nr. 389 din 11.06.2012.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violarea intimitatii la locul de munca cristicdr cristicdr Buna ziua, Prietena mea lucreaza ca receptioner la un hotel. Recent, a aflat ca sunt monitorizati pe toata durata de timp pe care o petrec la serviciu, ... (vezi toată discuția)
Instalare camere de supraveghere in birou AndreeaM053 AndreeaM053 Buna ziua, Dupa ce am revenit din concediul de odihna am observat ca angajatorul a montat o camera de supraveghere in biroul in care lucrez. In birou facem ... (vezi toată discuția)
Camere de supraveghere la locul de munca silvias silvias Am si eu o intrebare : Daca este legal ca angajatorul sa puna camere de luat vederi in birourile angajatiilor ? Si daca exista un cadru legal care sa ... (vezi toată discuția)