avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... privilegiu bun mobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

privilegiu bun mobil

Buna ziua,

Pentru privilegiul vanzatorului asupa bunului mobil este necesar a se incheia un contract de privilegiu? Privilegiul se incrie in registrul de publicitate?
Cel mai recent răspuns: Mihail Zaharia-Ciorcila , Notar 10:48, 22 Noiembrie 2011
cand a fost incheiat contractul de vanzare-cumparare? in principiu inainte de 1 octombrie se notauin mod automat privilegiile daca nu exista dovada de plata integrala a pretului trimisa la intabulare cu contractul.
ctr s-a incheiat dupa 1 oct. Intrebarea este umat: ce pot sa fac pentru a nu fi un simplu creditor chirografar in cazul in care cumparatorul intra in insolventa. Daca nu inscriu privilegiul nu am opozabilitate?
pai, ce fel de act va confera calitatea de creditor?
ctr de vz-cp
deci ati vandut bunul si nu ati primit intreaga suma? daca acesta este cazul trebuia notata (din oficiu) asupra bunului o ipoteca legala in favoarea dvs pentru a garanta obligatia de plata a partii din pret neprimite la data autentificarii contractului.

Alte discuții în legătură

Promisiune de vanzare cumparare teren, pret achitat integral, tranzactie esuata iacobcristian iacobcristian Buna ziua am si eu o speta destul de rara cred.... Am cumparat un teren cu 30.000 Euro dar am facut doar un act de promisiune de vanzare cumparare cu plata ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare prima casa(privilegiul vanzatorului) Catala Catala Buna ziua, Va rog sa-mi comunicati in ce masura ne putem proteja, in calitate de vanzatori in cadrul unui contract de vanzare-cumparare prin Prima Casa in ... (vezi toată discuția)
Contract de gaj alexa231980 alexa231980 este nevoia sa inregistram undeva contractul de gaj (vezi toată discuția)