avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... contract de gaj
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

contract de gaj

este nevoia sa inregistram undeva contractul de gaj
Cel mai recent răspuns: Mihail Zaharia-Ciorcila , Notar 09:58, 8 Februarie 2011
da, la AEGRM (Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare) , gajul fiind o garantie reala asupra unui bun mobil.

gajul nu "trebuie" inscris in AEGRM insa este bine, deoarece astfel devine opozabil tertilor, in alte cuvinte daca este vorba de un gaj fara deposedare (bunul ramane in continuare in posesia debitorului) va puteti trezi cand vreti sa executati gajul ca bunul este deja cumparat de un tert de buna credinta care nu a aflat despre sarcina. Daca inscrieti gajul in AEGRM pe de alta parte acesta se considera opozabil tertilor, astfel ca orice terti dobanditori vor fi considerati de rea credinta, pentru ca nu au cercetat AEGRM ianinte de dobandire, pentru a se asigura ca bunul este liber de sarcini.
Ultima modificare: Marți, 8 Februarie 2011
Mihail Zaharia-Ciorcila, Notar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gaj inscris in aegrm? robertsega32 robertsega32 Un contract de gaj cu deposedare trebuie inscris in Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare, sau nu? multumesc. (vezi toată discuția)
Restituire credit andy2000 andy2000 Am luat un credit in 2009(pe societate) ptr.achizitie utilaje pentru care s-a constituit o garantie. In cazul in care restitui acest credit anticipat, nu este ... (vezi toată discuția)
Ipoteca mobiliarã criss15 criss15 Buna seara! Art.2343 din N.C.civ prevede ca ipoteca este un drept real asupra bunurilor mobile si imobile. Intrebarea mea este care mai e diferenta dintre ... (vezi toată discuția)