avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... canal proprietatea asociatiei de locatari?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

canal proprietatea asociatiei de locatari?

Buna ziua,

S-a furat capacul unui canal de ape uzate aflat pe spatiul verde din dreptul blocului. Am sesizat Apanova Bucuresti, care dupa verificari indelungate ne-au transmis ca acel camin de vizitare apartina asociatei, deci trebuie sa schimbam capacul.
Pe site-ul regiaei de apa BZ, am vazut urmatoarele:

"DELIMITAREA retelelor publice de canalizare de portiunile ce apartin Asociatiilor de Proprietari are loc la nivelul caminului de racord, care este prima componenta a retelei publice, in sensul de curgere a apei uzate.

In interiorul caminului de racord se afla racordul propriu-zis, care este partea din reteaua publica de canalizare care asigura legatura dintre utilizator si canalizarea publica. Racordul de la camin spre retea, inclusiv caminul de racord, apartin retelei publice de canalizare, indiferent de modul de finantare a realizarii acestuia. "

De aici rezulta clar ca bransamentul si caminul de vizitare nu sunt proprietatea noastra, ci a firmei de apa si canal.
Intrebarea mea este: aceste prevederi sunt aplicabile exclusiv in Buzau sau si in Bucuresti?

Multumesc mult!

A.A
Cel mai recent răspuns: dombricka , utilizator 10:59, 21 Noiembrie 2011
In sect.6 Apa Nova sustine si poate au dreptate ca acel camin care este mai apropiat de bloc si in fapt in care se vede ca este scurgerea din si dinspre bloc este al Blocului/scarii/asociatiei.
ceva mai departe oarecum pe mijlocul strazii este un alt camin care este sigur al lui Apa Nova.
Dar atunci cand solicitam interventia lor pe motiv ca refuleaza primul canal(despre care se spune ca este al asociatiei) ei vin si-l desfunda si pe al lor din mijlocul strazii si pe al asociatiei.
Daca-i rugam sa desfunde si coloana dinspre bloc spre canal atunci cer bani dar pana acum nu am avut probleme decat cu refularea in subsol si au venit si au desfundat ambele canale. De fapt am observat ca dupa ploi mai puternice(acum nu au mai fost) vin mereu si desfunda canalele, iat zilele acestea chiar au trecut pe toate strazile din jur si au desfundat si au scos si bare de metal si bucati de lemn pietre etc.
Canalul din spatiul verde, deci cel de langa bloc, unde se face racordul la canalizarea mare este al asociatiei de proprietari. Cel din strada este al Apa Nova.
Problema este ca, in urma cu cateva luni, s-a furat capacul altui canal, aflat pe acelasi aliniament (la cca 5 m de zidul blocului, pe spatiul verde chiar langa trotuar, in dreptul celeilalte scari) iar pe acela l-au schimbat fara discutie!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine raspunde de caminele de canalizare?? iulian odob iulian odob Buna seara. Ma poate ajuta si pe mine cineva?? Am probleme cu societatea de distributie a apei . Am citeva canale de scurgere (apa uzata) care acea societate ... (vezi toată discuția)
Reabilitare canalizare pe domeniu public balu_adrian2000 balu_adrian2000 buna ziua, ca presedinte de asociatie de proprietari ma inalnesc anual cu o situatie neplacuta. canalizarea se infunda si ea este desfundat pe banii ... (vezi toată discuția)
Avarie conducta apa rece migota migota La Asoc noastra de bloc a survenit o avarie la conducta alimentare cu apa rece a blocului.Avaria - spargere tevii a survenit pe portiunea de intrare in bloc, ... (vezi toată discuția)