avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Impozitare Venit Online
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Impozitare Venit Online

Salutare,

ma numesc Robert si imi generez profitul din activitati online. O parte din banii pe care ii fac vin prin AdSense iar restul de la cei pt care scriu. Evident, toti acesti bani st impozitati inainte de a veni la mine.

Intrebarea mea este: ce ar trebui sa fac eu in momentul in care ii primesc? nu am declarat nimic pana acum nicaieri. este vreo problema?
Cel mai recent răspuns: RinatisDinoro , utilizator 22:24, 21 Noiembrie 2011
Din codul fiscal art.90 Venituri obţinute din străinătate

(1) Persoanele fizice prevăzute la art. 40 alin. (1) lit. a) (pers. fizice rezidente române, cu domiciliul în RO, asupra veniturilor obţinute din orice sursă, atât din RO, cât şi din afara RO);
şi cele care îndeplinesc condiţia prevăzută la art. 40 alin. (2) datorează impozit pentru veniturile obţinute din străinătate.
(2) Veniturile realizate din străinătate se supun impozitării prin aplicarea cotelor de impozit asupra bazei de calcul determinate după regulile proprii fiecărei categorii de venit, în funcţie de natura acestuia.
(3) Contribuabilii care obţin venituri din străinătate conform alin. (1) au obligaţia să le declare, potrivit declaraţiei specifice, până la data de 25 mai a anului următor celui de realizare a venitului. (în vigoare de la 1 ian. 2012)

Va justific acest raspuns prin faptul ca GOOGLE ADSENSE -poate fi persoana atat din comunitate cat si din afara comunitatii ,dvs nu faceti mentiune referitor la locul clientilor care pot fi atat din RO cat si din afara ei.
De asemenea daca vi se retine impozit in alta tara va trebui analizat si aspectul privid conventia de evitatre a dublei impuneri , de la caz la caz.Atunci impozitul pe care va trebui sa-l platiti va tine sema de acest aspect
ART. 124^14 Eliminarea dublei impuneri
(1) România asigură pentru beneficiarii efectivi rezidenţi eliminarea oricărei duble impuneri care ar putea rezulta din perceperea reţinerii la sursă în ţările care au perioadă de tranziţie, prevăzute la art. 124^9, în concordanţă cu prevederile alin. (2).
(2) România restituie beneficiarului efectiv rezident în România impozitul reţinut conform art. 124^10.

Ultima modificare: Luni, 21 Noiembrie 2011
Carmen Jurubita, Contabil
Aoleu :) nu am declarat pana acum nimic si nu am patit nimic.

1. O parte din venituri este din AdSense, o parte vine prin PayPal

2. Ce mi se poate intampla?

3. si care este impozitul? in procente.

4. de asemenea, ce se intampla daca nu declar aceste venituri?

5. ce se intampla in momentul in care, sa zicem, imi cumpar o casa cu acesti bani.

multumesc frumos
Aveti un card din care scoteti banii,cineva poate sa observe acest lucru si intr-o zi sa va treziti cu niste intrebari din partea fiscului, ei calculeaza eventualul venit la care aplica impozitul de 16% si mai grav penalitatile, daca nu si o amenda pentru nedeclarare venituri.

Sa scapati de toate durerile de ca inregistrati-va ca PFA cu venituri in sistem real, tineti o contabiliate in partida simpla si platiti impozit anticipat functie de ce declarati ca veti obtine estimativ iar in anul urmator se face declaratia 200 si veti plati diferenta de impozit.
Succes!

Ultima modificare: Luni, 21 Noiembrie 2011
Carmen Jurubita, Contabil
1. Am obtinut cetatenia romana recent, sper asta sa ma salveze.

2. Inregistrati-va ca PFA cu venituri in sistem real > ce anume inseamna sistem real?

3. tineti o contabiliate in partida simpla - partida simpla ... ?

4. impozit anticipat functie de ce declarati ca veti obtine estimativ - si daca fac mai mult sau mai putin?

5. iar in anul urmator se face declaratia 200 si veti plati diferenta de impozit. - diferenta de impozit daca este mai mult sau mai putin?

si inca o chestie - eu nu prea vad logica in a plati impozit pe venit daca acesti bani nu sunt facuti in Romania, sincer.
a, inca o chestie. mentionez ca sunt student.

Alte discuții în legătură

Impozit venit strainatate dinup dinup Buna ziua, An citit diverse post-uri legate de impozitarea salariului obtinut in strainatate dar doresc un raspuns exact pentru cazul meu. Lucrez la o ... (vezi toată discuția)
Declaratia 220-privind venitul estimat diana20 diana20 Buna ziua, am un PFA prin care imi desfasor activitatea de Taximetrist. Functionez din 2003, iar pana acum am platit impozitul forfetar.Acum 2 saptamani mi s-a ... (vezi toată discuția)
Pfa - contabilitate in timp real, plăți impozite și cass im82 im82 Bună dimineața, vă rog să mă ajutați cu răspunsuri la următoarele: Un PFA care lucrează în contabilitate în timp real: - dacă face o declaratie ... (vezi toată discuția)