avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1884 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Impozitare Venit Online
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Impozitare Venit Online

Salutare,

ma numesc Robert si imi generez profitul din activitati online. O parte din banii pe care ii fac vin prin AdSense iar restul de la cei pt care scriu. Evident, toti acesti bani st impozitati inainte de a veni la mine.

Intrebarea mea este: ce ar trebui sa fac eu in momentul in care ii primesc? nu am declarat nimic pana acum nicaieri. este vreo problema?
Cel mai recent răspuns: RinatisDinoro , utilizator 22:24, 21 Noiembrie 2011
Faptul ca sunteti sau nu student nu va acorda drepturi de a realiza venituri fara ca ele sa fie declarate,impozitate si achitate.
Bine ca Statul Roman are dreptul sa cheltuie banii asa cum poftesc ei... in fine, as fi recunoscator daca ati putea raspunde si la intrebarile astea:

1. Am obtinut cetatenia romana recent, sper asta sa ma salveze.

2. Inregistrati-va ca PFA cu venituri in sistem real > ce anume inseamna sistem real?

3. tineti o contabiliate in partida simpla - partida simpla ... ?

4. impozit anticipat functie de ce declarati ca veti obtine estimativ - si daca fac mai mult sau mai putin?

5. iar in anul urmator se face declaratia 200 si veti plati diferenta de impozit. - diferenta de impozit daca este mai mult sau mai putin?

si inca o chestie - eu nu prea vad logica in a plati impozit pe venit daca acesti bani nu sunt facuti in Romania, sincer.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
La inceputul de an sau la infiintare mergi la finante şi depui o declaraţie în care trebuie să treci cât estimezi tu că vei încasa, căt estimezi că vei cheltui şi in consecinţă cu cât vei mai rămâne. Pe suma care rămâne din formula incasări -(minus) cheltuieli te impozitează. La începutul anului următor duci contabilitatea pe care ai ţinut-o şi se face diferenţa. Dacă ai realizat mai puţin decat ai estimat la început ANAF trebuie sa iti scadă ce ai platit in plus din dările aferente urmatorului an fiscal. Dacă ai realizat mai mult decât estimatul atunci ti se face o impunere finală şi plăteşti impozit pe diferenta realizată în plus faţă de estimarea iniţiala.

Ca regula, cetatenii romani care au domiciliul in Romania (in practica asta inseamna ca detin un buletin/carte de identitate romanesc/romaneasca) trebuie sa declare in Romania veniturile obtinute din strainatate. Aceste venituri sunt impozabile in Romania, iar in cazul in care s-a platit deja impozit in strainatate se poate acorda un credit fiscal in Romania. Nu exista un nivel minim al venitului obtinut de o persoana fizica pentru a fi impozabil (cu mici exceptii cum sunt jocurile de noroc si premiile), dar se pot acorda deduceri personale pentru veniturile din salarii mai mici de 3,000 roni/luna.

Obligatia platii impozitului in Romania nu este conditionata de transferul efectiv al banilor in tara. Indiferent daca venitul realizat din strainatate este transferat sau nu intr-un cont bancar romanesc, el este impozabil in Romania.
Aceasta este regula generala, de la care exista si o exceptie, si anume, venitul salarial primit de un cetatean roman de la un angajator strain pentru activitate desfasurata in afara Romaniei. Astfel, in cazul in care un cetatean roman cu domiciliul in Romania are contract de munca cu o companie straina si munceste in strainatate, salariul primit de la angajatorul sau nu trebuie declarat in Romania si nu este supus impozitului pe venit aici, indiferent de regimul fiscal din tara respectiva.

Daca insa cetateanul respectiv realizeaza venituri din strainatate de alta natura decat salariala (de exemplu venituri din activitati independente, dintr-un mandat de administrator etc), acestea trebuie declarate si in Romania si vor fi subiect de impozit aici. Intreaga suma va avea acest tratament, nu doar partea care este efectiv transferata in Romania. In plus fata de prevederile legislatiei domestice mentionate mai sus, trebuie considerate si prevederile Conventiei de evitarea dublei impuneri incheiate de Romania cu statul respectiv.
Multumesc frumos!

eu scriu pt situri care se afla in alte tari, deci angajatorul meu nu este in Romania iar obiectul muncii prestate nu se afla in Romania. deci, n-ar trebui sa am probleme :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 220-privind venitul estimat diana20 diana20 Buna ziua, am un PFA prin care imi desfasor activitatea de Taximetrist. Functionez din 2003, iar pana acum am platit impozitul forfetar.Acum 2 saptamani mi s-a ... (vezi toată discuția)
Pfa - contabilitate in timp real, plăți impozite și cass im82 im82 Bună dimineața, vă rog să mă ajutați cu răspunsuri la următoarele: Un PFA care lucrează în contabilitate în timp real: - dacă face o declaratie ... (vezi toată discuția)
Impozit venit strainatate dinup dinup Buna ziua, An citit diverse post-uri legate de impozitarea salariului obtinut in strainatate dar doresc un raspuns exact pentru cazul meu. Lucrez la o ... (vezi toată discuția)