avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Ajustarea bazei de impozitare client in faliment
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Ajustarea bazei de impozitare client in faliment

Se poate face ajustarea bazei de impozitare in baza unei hotarari judecatoresti ramasa definitiva si irevocabila de incetare a procedurii insolventei, daca creditorul nu este inscris la masa credala? Ce actiuni ar mai putea intreprinde creditorul aflat in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 15:36, 22 Noiembrie 2011
Nu se poate daca nu ati fost pe lista creditorilor.
Ajustarea bazei de impozitare, prin stornarea TVA colectata este permisa doar in situatia in care contravaloarea bunurilor livrate sau a serviciilor prestate nu a putut fi incasata din cauza falimentului beneficiarului si numai incepand cu data pronuntarii hotararii judecatoresti de inchidere a procedurii insolventei (prin faliment), hotarare ramasa definitiva si irevocabila.
Pana la pronuntarea definitiva si irevocabila a falimentului beneficiarului, creantele furnizorului/prestatorului se inscriu la masa credala si pot fi partial/integral incasate din sumele realizate si distribuite in urma lichidarii debitorului.
Ultima modificare: Marți, 22 Noiembrie 2011
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere tva in cazul falimentului Gabriel8444 Gabriel8444 Buna ziua, as dori o opinie referitoare la deducerea TVA, in cazul falimentului debitorului, in situatia in care societatea creditoare nu a fost inscrisa la ... (vezi toată discuția)
Recuperare tva todiras todiras pentru clientii neincasati de la societati aflate in insolventa, care este documentul prin care se poate storna tva-ul daca nu am fost inregistrat cu ... (vezi toată discuția)
Clienti incerti ContSters146856 ContSters146856 Am un client care nu a mai platit de 3 ani.In acest timp firma a fost declarata in faliment, cu hotarare definitiva si irevocabila. Fiind inscrisi la masa ... (vezi toată discuția)