avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA recuperare tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

recuperare tva

pentru clientii neincasati de la societati aflate in insolventa, care este documentul prin care se poate storna tva-ul daca nu am fost inregistrat cu creanta

Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 18:38, 1 Iunie 2012
hotararea judecatoreasca
art. 138
Baza de impozitare se reduce în următoarele situaţii:
d) în cazul în care contravaloarea bunurilor livrate sau a serviciilor prestate nu se poate încasa din cauza falimentului beneficiarului. Ajustarea este permisă începând cu data pronunţării hotărârii judecătoreşti de închidere a procedurii prevăzute de Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei, hotărâre rămasă definitivă şi irevocabilă.

Ajustarea bazei de impozitare a taxei pe valoarea adăugată, prevăzută la art. 138 lit. d) din Codul fiscal, este permisă numai în situaţia în care data declarării falimentului beneficiarilor a intervenit după data de 1 ianuarie 2004, inclusiv pentru facturile emise înainte de această dată, dacă contravaloarea bunurilor livrate/serviciilor prestate ori taxa pe valoarea adăugată aferentă consemnată în aceste facturi nu se poate încasa din cauza falimentului beneficiarului.

atentie! factura nu se poate incasa ca urmare a inscrierii pe tabloul creditorilor si ca urmare a falimentului debitorului.
ar fi fost o sansa ca factura sa se incaseze doar daca furnizorul s-ar fi inscris pe tabloul creditorilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoaterea din evidenta a creantelor neincasate si ajustarea bazei de impozitare a tva Ana M Eliade Ana M Eliade Va rog sa-mi precizati in baza caror documente pt beneficia de prevederile art. 21, alin. 2, lit. n, pct. 1, Codul Fiscal, privind scoaterea din evidenta a ... (vezi toată discuția)
Tva sume nerecuperate lenu_ro lenu_ro bonjure! va rog sa ma lamuriti, un client are datorie catre soc noastra suma de 25.000 lei, si este in procedura de faliment. intrebarea mea este : eu mai ... (vezi toată discuția)
Reajustare baza tva pentru facturi neincasate LIANARUS LIANARUS Am marfa livrata catre un beneficiar-platitor de TVA - care a intrat in Insolventa.In luna Septembrie 2014,Tribunalul a aprobat Planul de reorganizare. In ... (vezi toată discuția)