avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am obligatia legala sa anunt accidentul la politie?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am obligatia legala sa anunt accidentul la politie?

Am parcat pe partea dreapta regulamentar, m-am asigurat in oglinzi, am deschis usa sa ies afara si un tir mi-a acrosat usa, nu e paguba mare, ce ar trebui sa fac? daca ma duc la un service de cartier intr-o ora mi-o repara! trebuie neaparat sa anunt la pilitie? ce risc daca ma prinde pe drum, de exemplu de acasa pana la service?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 22:46, 27 Noiembrie 2011
m-am asigurat!!!!!! intotdeauna ma asigur! daca observa se oprea!!!!
La politie daca nu mergeti si va prinde veti fi probabil amendat. Dar eu ma intreb daca a lovit portiera cum de nu v-a lovit pe dv. Cel mai bine ar fi sa mergeti la politie si sa declarati ca ati gasit-o lovita in parcare si o sa va dea o autorizatie de reparatie cu care puteti merge la service.
Daca va opreste politia in trafic, tocmai mergeati sa-l declarati la politie

:-/ Adica sa minta?

Cel mai bine ar fi sa mergeti la politie si sa declarati ca ati gasit-o lovita in parcare (...)

:O Adica sa minta.


Si, pana la urma, care este obligatia legala a doamnei care a pus intrebarea? Eu nu am inteles.
Ultima modificare: Joi, 24 Noiembrie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic
cum sa se opreasca doamna????el trebuia sa opreasca sa coborati din masina sau ce?sau a urcat pe trotuar cu tirul? daca macar va uitati putin in oglinda nu se mai intamla asa,,ati avut noroc ca nu ati coborat in viteza ca cine stie ce se mai intampla
Accidentul de circulatie trebuie anunutat la politie in termen de 24 de ore de la producerii evenimentului. Aveti nevoie de autorizatie de reparatie. Service-ul nu are voie sa repare autovehiculele avariate in urma unui accident de circulatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident mortal pe autostrada, masina oprita nesemnalizata! AndreiKB AndreiKB Buna ziua,am si eu o problema din pacate! In data de 04 Martie 2015 ,am avut un accident pe autostrada din care a rezultat moartea uneii persoane! In primul ... (vezi toată discuția)
Tamponare cu o masina cu numere straine. iamcristina iamcristina Buna ziua. Joi ma duceam la Bucuresti impreuna cu sotul meu si in Saftica, la o trecere de pietoni, am oprit sa acordam prioritate unei doamne. Am asteptat noi ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu autor necunoscut matea adriana matea adriana Ma numesc Matea Adriana din Pitesti,vineri 16.05.2009 in judetul Valcea,localitatea Caineni,a avut loc un accident soldat cu pagube foarte mari,noi mergeam ... (vezi toată discuția)