avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Teren in folosinta SC
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Teren in folosinta SC

O SC a cumparat un imobil al unei alte SC.Terenul pe care se afla imobilul este luat in folosinta si se platesc taxe si impozite pe teren si cladire. Acum o X persoana revendicat un teren-imobil (3000 mp) si Primaria a puso in posesie doar cu o mica parte dintre acestea. Persoana X solicita ca despagubire terenul acestei SC. Drept ptr. care Primaria nu a somat SC ca ar avea proprietari si nici ca trebuie eliberat terenul. Respectiva persoana X a facut un PV la un executor judecatoresc de constatare unilaterala preluare imobil pentru respectiva parte ce i s-a dat c. dispozitiei Primarului. S-a primit o notificare din partea respectivei(semnata de un avocat) ca sa eliberam terenul si constructia. Intrebarea mea este ce se poate face in acest caz.care sunt demersurile care trebuie facute. Avea ea dreptul la terenul asta?
Cel mai recent răspuns: elisabety_73 , utilizator 16:42, 6 Octombrie 2008
Va trebui sa atacti dispozitia primariei prin care a pus-o in posesie pe o partre din terenul pe care se afla imobilul cumparat de dv. Daca nu are o hotarire definitivia si irevocabila de revendicare sau evacuare de de acel terenu nu trebuie sa-l parasiti demersurile facute pina acum nu au putere executorie. Pe mai departe ar trebui sa promovati o actiune in stabilirea dreptului de superficie asupra terenului.
Multumesc pentru raspunsul prompt. Ea nu a fost pusa in posesie pe acel teren si daca ar fi mai multe....de spus...terenul si imobilul SC este la o alta adresa fata de ceea ce i s-a atribuit persoanei respective( o alta strada, alt nr.) dar aceasta doreste acest teren pentru ca nu poate fi pusa in posesie pe terenul care l-a detinut si solicita un teren alaturat( cel al SC). Sper ca m-am facut inteleasa. Multumiri
Cel care face revendicarea poate sa doreasca si luna de pe cer:D
Atat timp cat nici macar o dispozitie a Primarului prin care sa i se atribuie vreo parte din terenul in cauza, nici macar nu aveti ce sa contestati. Inteleg din ce ati scris ca persoana respectiva a revendicat un teren din care nu a primit decat o mica parte in natura, si i s-a nazarit sa solicite in compensatie terenul pe care aveti dvs drept de folosinta si cladire in proprietate construita pe el...Nu are nici un temei, si solicitarea nu va este opozabila, Statul o va despagubi in echivalent banesc pentru diferenta care nu s-a putut restitui in natura, in nici un caz nu-i va da alt imobil pe care a pus ea ochii ( imobilul dvs), pe care dvs l-ati dobandit prin cumparare constructia si dreptul de folosinta aferent.
Ar trebui sa consultati un avocat si sa vedeti in ce conditii puteti obtine dvs. drept de proprietate si asupra terenului - trebuie verificat istoricul proprietatii sa se vada in ce temei a ajuns in proprietatea Primariei - poate il obtineti prin cumparare ( daca e cu Legea 112) sau cu Ordin al Prefectului. Inarmati-va cu un extras CF in extensso, actul de cumparare, si consultati un avocat sau chiar un notar. Obtinand si terenul in proprietate o sa aveti mai multa liniste vis-a-vis de viitoare pretentii din astea - o fi uns cu miere imobilul dvs de poftesc altii la el=D>
Multumesc pentru raspuns. Trebuie sa aflu istoricul acelui teren, oricum in notificarea primita de catre respectiva persoana printr-un avocat, ne someaza ca in saptamana viitoare sa ridicam respectiva constructie si sa parasim terenul:))
La ce ne putem astepta in cazul acesta. Oricum o dau in judecata pentru "hartuire", ca asta pana la urma este. Cu multumiri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa cumpar un teren care apartine statului roman pamy pamy Am cumparat o cladire,iar in Cartea funciara,partea a II -a e scris: -asupra terenului de...se intabuleza drept de proprietate in favoarea STATULUI ROMAN in ... (vezi toată discuția)
Detin casa dar fara terenul de sub ea taraboste taraboste Buna ziua, In urma lichidarii unei societati comerciale, parintii mei au achizitionat la o licitatie un imobil ce servea ca o cladire de arhiva. Procesul ... (vezi toată discuția)
Nedumerire sandry sandry primaria unui oras poate CERE dezmembrea un imobil (compus din constructie si gradina) DOAR prin chemarea in judecata a persoanei FIZICE care detine ... (vezi toată discuția)