avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Despre restituirea taxei auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Despre restituirea taxei auto

eu am aflat urmatoarele : proiectul de lege privind noua taxa de poluare aduce si vesti bune pentru soferi. Astfel, daca taxa auto, pe care ati platit-o in perioada 1 iulie 2008 si pana la data de intrare in vigoare a acestei noi legi, este mai mare decat taxa rezultata din aplicarea noilor prevederi, proiectul de lege ofera posibilitatea de a va primi inapoi diferenta de taxa platita, daca veti face o cerere in acest sens la organul fiscal competent.Ce ne puteti spune ?. MULTUMESC ANTICIPAT
Cel mai recent răspuns: Cabinet avocat Larisa Dudciuc , Avocat 09:23, 27 Noiembrie 2011
Am comentat pe link-ul:

www.avocatnet.ro/content/for...

Adica, statul vrea sa inchida "gura" justitiabililor restituind o mica parte din taxa de poluare, (atentie DOAR in situatia in care potrivit calculului efectuat pe baza noii taxe va rezulta ca ar trebui sa plateasca mai putin, deci e vb de o recalculare!) incercand astfel sa evita procesele de restituire a taxei si implicit cheltuielile de judecata etc. Este o incercare lamentabila la care numai cei naivi si cei reticenti pot apela, atata timp cat in prin deschiderea unui proces se poate obtine fara probleme restituirea integrala a taxei achitate + cheltuieli de judecata + dobanzi.
SUBSCRIU IN TOTALITATE PUNCTULUI D-VOASTRA DE VEDERE D-LE AVOCAT.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare proces-restituire taxa de poluare ContSters223764 ContSters223764 Buna ziua, Am si eu cateva nelamuriri referitor la un proces de restituire taxa de poluare in valoare de 4800 euro, in septembrie 2011 a fost admisa aceasta ... (vezi toată discuția)
Restituire taxa auto 2008 cristiancos cristiancos Bună ziua!!în 04.2008 mi am înmatriculat autoturismul adus de afară la care am plătit taxă de poluare 9389ron.În 2012 am dat în judecată prin ... (vezi toată discuția)
Din 14 nov. 2011 iccj a admis un ril prin care masinile second-hand se pot inmatricula fara plata taxei de poluare Roland Mindrila Roland Mindrila La initiativa judecatorilor de la Curtea de Apel Iasi, taxa de poluare nu mai trebuie platita in toata tara  Cei care refuza sa o achite vor avea ... (vezi toată discuția)