avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Dosar autorizare - mai este necesarã recomandarea ...
Discuție deschisă în Traduceri

Dosar autorizare - mai este necesarã recomandarea pentru buna reputaþie profesionalã?

Buan ziua,

Am citit in mai multe randuri si... locuri care sunt actele necesare pentru obtinerea autorizatiei in domeniul traducerilor. In unele locuri, din cate am observat, scria despre o recomandare din partea unui angajator sau profesor de la universitate privitoare la buna reputatie profesionala si sociala, iar in alte locuri, adică din alte liste, lipsea această cerinta. Aş dori să ştiu dacă mai este sau nu necesar şi acest document. Pe site-ul Ministerului Justitiei am citit şi nu e trecut, parca. (Legea din 1997)

Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: albalbalb , utilizator 13:56, 26 Noiembrie 2011
Nu mai aveti nevoie de recomandare. Litera (d) din legea nr. 178/1997 care prevedea necesitatea acesteia a fost abrogata.
Legea nr. 178/1997 actualizata cu modificari si completari o gasiti aici:
[ link extern ]
L.C.
Va multumesc foarte mult pentru răspuns. Mă bucur.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tarife traduceri ContSters24933 ContSters24933 Am vazut ca a fost la un moment dat acest subiect, dar cum este inchis, postez aici: [b]Ordin nr. 772 din 05/03/2009 [/b] [b]Publicat in Monitorul ... (vezi toată discuția)
Autorizaþia de traducãtor ºi obligaþia de a profesa TARATACRRISS TARATACRRISS FIICA MEA TOCMAI A OBTINUT AUTORIZATIA DE TRADUCATOE DE LA MJ SI NU DORESTE SA PROFESEZE INCA.ESTE OBLIGATA SA-SI DESCHITA PFA IN 60 DE ZILE SAU ACEASTA ... (vezi toată discuția)
Legea traducătorilor și interpreților judiciari - pro reglementarea totală a acestei profesii reglementate Ovidiu Martin Jurj Ovidiu Martin Jurj De ani de zile, ONGul nostru, U.N.T.A.R., luptă pentru reglementarea totală a profesiei de traducător și interpret autorizat în toate aspectele ei, ... (vezi toată discuția)