avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA penalitati tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

penalitati tva

buna, am o datorie la finante pe tva la care s-au adaugat si penalitati si majorari. vreau sa platesc pana la sfarsitul anului sa am scutire de penalitati si reducere de majorari si totusi mi s-a comunicat ca nu beneficiez de aceasta scutire. nu inteleg de ce....ma puteti ajuta?penalitatile sunt de 12.500 si majorarile de 10.000. mi s-a spus ca beneficiez de o reducere doar de 4.800. si nu inteleg pur si simplu de ce.....legea nu spune clar ca 100% din penalitati si 50% din majorari daca se plateste pana la 31.12.2011. nu am inteles eu bine???cine ma poate sa imi spuna exact care e treaba cu aceste majorari si penalitati va rog lamuriti-ma. multumesc mult

Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 22:23, 25 Noiembrie 2011
majorarile sunt cele calculate pana la 1 iulie 2010. incepand cu aceasta data se calc.dobanzi si penalitati.
cereti o fisa pe platitor si analizati situatia avand in vedere aceste aspecte (care este debit, care este majorare de intarziere, care este dobanda si care este panalitate)

art. 2 din ordinul 2604/2011
(1) Pentru obligatiile fiscale accesorii aferente obligatiilor fiscale principale restante la data de 31 august 2011 se acorda urmatoarele facilitati:
a) anularea penalitatilor de intarziere, precum si anularea unei cote de 50% din majorarile de intarziere aferente acestor obligatii fiscale principale, daca obligatiile principale si dobanzile aferente acestora, administrate/stabilite de fiecare dintre organele competente prevazute la art. 1 alin. (2), sunt stinse prin plata sau compensare pana la data de 31 decembrie 2011, cu exceptia obligatiilor prevazute la alin. (2)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stergere penalitati sidor sidor Am avut datorii la buget, TVA. Am achitat toate datoriile pana in 2009. Au ramas majorari si penalizari de la plata tarzie a TVA. In anul 2010 am cerut ... (vezi toată discuția)
Scutire plata penalitati tva coca_ab coca_ab in incercarea de a profita de legea data de scutire plata penalitati la tva,am fost azi la finante sa vad de ce scutire beneficiez.Am o datorie principala de ... (vezi toată discuția)
Og30/2011 ana-alina ana-alina Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti, daca stie cineva, care este modalitatea de calcul a diminuarii penalitatilor de interziere conform OG 30/2011. Situatia din ... (vezi toată discuția)