poate ma ajuta cineva cu un sfat.
lucrez la o firma mare, ca si casiera. in urma cu o luna, am scanat gresit un tichet de masa si casa de marcat a inregistrat o suma in jur de 600 de lei, in loc de 9 lei, cat era tichetul. n-am observat, i-am cerut clientului bani cu 400 de lei mai putin, iar acea suma eu trebuie s-o dau firmei inapoi, fiind considerata minus facut de mine.
intrebare: personal, nu cred ca eu am gresit, ci casa, despre care nu mi s-a spus la angajare ca poate avea erori iar eu am avut incredere in ea. stiu ca era bine sa fiu atenta, dar ca idee, nu e vina mea.
banuiesc ca daca nu platesc suma, respectiva, ma vor da afara, probabil in 5 ianuarie, cand se implinesc cele 90 de zile de proba, cand ar fi dreptul lor sa ma dea afara, doar ca problema e ca m-ar da afara fiindca nu dau banii aia, n u fiindca nu sunt competenta sau nu indeplinesc conditiile jobului.
vreau s a stiu daca are rost sa merg la ITM cu acest caz, sau sa merg la Tribunal, fiindca va dati seama ca daca merg la ITM, nu m-as duce daca stiu ca n-am castig de cauza. daca stiu ca n-am castig de cauza, decat sa raman fara servici, mai bine platesc banii, dar avand s alariu de 600d e lei in mana, sa dau 400 inapoi, va dati seama ce usor imi este.
are rost sau nu sa merg la ITM? am castig de cauza? sau la Tribunal?
multumesc
Instanta nu lucreaza cu simple vorbe , ci cu mijloace de proba concludente ... nu vad cum este o eroare a casei de marcat si dvs semnati angajamentul de plata pentru acea suma aparuta in minus ... daca este asa ceva, atunci acel angajament de plata ar trebui anulat .
daca instanta ar cere acel document, s-ar vedea ca s-a scanat gresit tichetul de masa. v=am spus, am semnat acel angajament de plata fiind convinsa, la vremea respectiva, ca e vina mea. si acum consider ca port o parte din vina, adica neatentie, dar vina efectiva e a casei. cum sa anulez acel angajament de plata? ca e la ei, ei se asteapta sa platesc in continuare. e clar ca daca nu voi plati, ceva se va intampla: ori ma vor da afara, ori in judecata (desi asta nu prea cred).
sfatul dvs este sa platesc si sa-mi vad de treaba? atunci chiar ca as recunoaste ca eu am gresit. acum fiind cu mintea lucida, nu ca atunci cand am semnat acel act, cand nu stiam pe ce lume sunt.
Nu am dat acest sfat sa platiti .. incerc sa lamuresc cat mai bine faptele ca sa va putem ajuta cu un sfat care sa va ajute si nu sa va incurce ..
In litigiile de munca, sarcina probei o are angajatorul .. insa nu vad care ar fi interesul lor ca acea fapta sa nu apara ca eroare a casei de marcat, atata timp cat are un angajament de plat .. posibil, prin absurd, sa va faca sa platiti sau sa va concedieze ..daca ar fi fost de buna-credinta, atunci nu ar fi procedat la incheierea acelui angajament.
prin ultimul comentariu, m-ati pierdut de tot. deci faptul ca mi-au facut un angajament de plata e o dovada de rea credinta din partea lor? dar asta stiam si eu. cum se pun ei sa faca actul ala, fara ca in prealabil sa vorbeasca cu mine? acel angajament de plata are vreun rol, daca m-ar da sau i-as da in judecata? ma rog, nu e completat de mine si nici nu mi-e scris corect numele, dar asta nu cred ca are importanta, daca e semnat de mine.
ei nu pot sa scrie in acel raport ca e vina mea, pentru ca acel raport e emis de vreun calculator, cred ca acelasi care scoate si rola casei de marcat. e clar ca a gresit casa, ca un bon de masa nu poate fi de 643 de lei.
eu am vorbit si cu directorul, si mi-a spus ca daca nu voi plati, va trebui sa-mi dau demisia. eu nu vreau sa-mi dau demisia, deci m-ar da ei afara, la sfarsitul celor 90 de zile, probabil.
si eu voiam sa stiu daca, ei dandu-ma afara, eu pot sa-i dau in judecata, stiind de fapt ca ma dau afara din cauza ca nu platesc banii aia, nu fiindca n-as fi competenta. (desi atentia face parte din atributiile casierei, dar nu eram angajata de nici macar o luna!) multe nu mi s-au spus si inca nu mi se spun, lucruri care ar trebui sa mi se spuna, ce tin de jobul meu.
Sunt convins ca prin impunerea incheierii acelui angajament de plata angajatorul dvs nu este de buna-credinta atata timp cat a recunoscut ca este vorba despre o eroare a casei de marcat ..
Dvs ii puteti actiona in judecata pentru a se anula acel angajament de plata, avand in vedere acel raport despre care ati facut referire mai sus in care se preciza ca este eroarea casei de marcat si nu a dvs.
Aici este marea problema , daca angajatorul va prezenta sau nu in instanta acel raport ...
Plangere penala
feli30
buna ziua,lucrez la un magazin de mezeluri bsi carne,iar feful meu zice ca la ultimul inventar a iesit un minus de 8570rol mentionez ca este gestiune comuna ... (vezi toată discuția)